zaterdag 25 april 2020

Workshop schuren & schilderen gaat nog door.................


Verveloos en verweerd.......hoe mooi vind ik dat in het Franse land...ik ben er weg van...en het past daar ook gewoon....
Maar thuis, hier in ons eigen Nederland, nee, daar kan dit zomaar niet. Je huis moet er mooi geschilderd uit zien en iedere 5 jaar moet je opnieuw schilderen omdat het er dan alweer verweerd begint uit te zien.
Dus doen wij, mijn lief en ik, een workshop schuren en schilderen. Het is een uitgebreide workshop en hij gaat zelfs de hoogte in.
Gisteren heb ik mijzelf overwonnen, wat een avontuur, kijk maar even mee...
Nu de achterpui weer strak in de verf zit richten onze ogen zich naar de dakkapel in de hoogte.....zucht.....het is wel erg hoog...
Ik maak even de balans op voor mijzelf....2 zijkanten in een kleur, maar de rand erboven moet ook, die is weer crème.....en hoe moet dat dan, er liggen dakpannen en daar kun je niet op staan....
Manlief durft wel {gelukkig } maar ik vind het niet leuk voor hem als hij dat alleen moet doen...hij wordt ook 70 dit jaar...
Ik heb op aanraden van de cursusleider mijn moed bij elkaar geraapt en ben de ladder op gegaan....
Het resultaat is het volgende....
De 2 zijkanten van de dakkapel heb ik geschilderd, plus de dakrand aan beide zijden. Dat ziet er weer puik uit!
Manlief heeft voor mij een oude ladder op de dakpannen gelegd { dat was een idee van mijzelf } en zo klom ik over de pannen naar boven.
Maar je staat natuurlijk wel een beetje gespannen, en daardoor kan ik wel heel snel schilderen, echt waar....dat moest ook wel want het zonnetje zorgt er anders wel voor dat de verf al aan de kwast droogt en dat willen we niet.
Manlief neemt de voorkant voor z'n rekening en hij moet nu alleen nog de raampartij, ik heb mijn klusje hierboven af, gelukkig.
Ik loop nu wel een beetje moeilijk want spierpijn sloeg ongenadig toe, wel logisch bij zulke rare capriolen.
Het is eigenlijk zo als als altijd......
Schoenmaker blijf bij je leest, oftewel blijf quilten en laat iemand anders maar schilderen.
Even terzijde, heb de spijkerquilt al wel van de lange randen voorzien, ik moet alleen de boven- en de onderkant nog, dus het schiet lekker op.

Bij dit verhaaltje past  wel de spreuk van vandaag....
Deze spreuk past wel bij mij.......Ik ga altijd de uitdaging aan......
maar nu niet bellen of ik je huis even wil schilderen want daar heb ik geen tijd voor, want mijn atelier ligt inmiddels weer vol ideeën.

Wel een leuke workshop, Schuren&Schilderen.....

Nou lieve lezers, dit was het weer voor nu...
stay safe & stay@home........dat MOET nog steeds ook al denken sommigen van niet.

Groetjes, Marion.





1 opmerking: