woensdag 6 juli 2022

Wederom een tassenblogje uit het Limburgse land……

Als je door het Limburgslandschap gaat, hetzij te voet, met de fiets of met de auto, dan kom je ze tegen…deze hoekjes met Jezus of Maria. Ik hou daar erg van, dat mensen hier er zoveel waarde aan hechten en zelfs dingen vragen…..
Ik heb gevraagd of we een mooie woensdag mogen hebben tijdens de Weversmarkt en ik ga er van uit dat het lukken gaat, nu helemaal toch???

Tassen van Greet, zie hier, ze staan te popelen…..
Een tas van ribfluweel, lekker zacht en sterk…..dit is kant 1…

En hier is kant 2….andere kleurencombi……

En……een heel leuk labeltje ter versiering op de buitenzak…….Maakt net het verschil….
Nog zo’n leukerd, stoere denim achtige stof ,met een label erop….wij quilters sparen ALLES….dus ook labels…..

Deze tas is zelfs een special uitgave, dus ren naar onze kraam en zorg dat je de 1e bent ……
Deze tas is ook heel speciaal door het toevoegen van een heel speciaal stofje…..daar hebben we al over gesproken….Dit is een stofje met moertjes, schroeven, boutjes en tandwieltjes, kortom de hele wereld draait op deze onderdelen….

De zakken en het hengsel doen ook mee….Het zijn dus Wereld Tassen….

Dit is de andere kant…..er zijn dus 2 tassen met deze combi…..Maar 2, moet ik eigenlijk zeggen…unieke modellen waar zeker een run op zal zijn. Gevoerd en wel, voor wie is een van deze tassen….

Vandaag zouden wij eigenlijk ergens gaan eten maar dat kon niet want de hond mocht niet mee. Begrijpelijk hoor, dus we gaan wel als we weer thuis zijn. Alleen thuis blijven is voor Silka geen probleem, maar alleen in de caravan is een ander verhaal. Ik heb vandaag dus pasta gemaakt.
Verse pasta gevuld met ham, daarbij champignons, en een Italiaanse roerbak met kastanjechampignons, dan het geheel met wat pasta kookvocht en een pakje Boursin afmaken en smullen maar. Kind kan de was doen, ook pasta maken, is echt niet moeilijk.

Ik heb ook nog tassen te showen….
Dit is een tas van een GROOT borduurwerk…..vandaar ook dat de boven kant over de gehele tas valt…

Achterop een zakje voor het bekende fietssleuteltje……

En de voering is wederom van een tafelkleed geborduurd door mijn moeder…..toch leuk dat mijn moeder er op deze manier bij is…
Nou, er is weer heel wat te zien qua tassen….en ook nog wat te koken, voor elk wat wils zou ik zo zeggen…
Fijne avond, groetjes,
Marion.













 

2 opmerkingen:

  1. Een heerlijk gerecht, thuis of op de camping! En zo leuk dat er van alles hergebruikt wordt in de tassen, zeer maatschappelijk verantwoord. De tassen zijn ook nog eens vegan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan je een prijsindicatie geven van de tassen? Misschien kunnen we nog naar de markt in Hoorn gaan. Alvast bedankt. Thea

    BeantwoordenVerwijderen