zaterdag 2 maart 2019

Last van Duurzaamheids-stress.........

Ook wij kregen een brief van de gemeente om naar een info avond te komen die uitleg geeft over het verduurzamen van ons huis. Vooral gaat het over huizen van 1980! Ons huis is van 1980, dus...
Maar.....ja voor mij is er een grote maar....
Ten eerste wil MEN { de BV Nederland} maar wat graag dingen doorzetten, en ik ben van mening dat WIJ { alle burgers} er nog niet klaar voor zijn.
Wij hebben de afgelopen jaren niet heel veel kunnen sparen, mijn lief in de WAO, ikzelf mocht mij aansluiten in de rij werklozen, dus alle zeilen moesten bij de mast. Natuurlijk hadden wij dit ook anders gewild, maar het lot besloot anders.
Nu hebben we nog wat spaargeld en daar willen wij van reizen, en niet dat geld gebruiken voor het verduurzamen van ons huis. Dan moet ik altijd thuis blijven en genieten!! van alle maatregelen? Dacht het niet.
Je moet van het gas af......je moet een elektrische auto rijden { hoe ik daar ooit met caravan en al in Frankrijk kan komen weet ook niemand. Dagen onderweg omdat we stroom moeten tanken. Zal druk worden op de parkeerplaatsen...}
Je moet zonnepanelen, je moet je vloeren isoleren, je moet ook de muren isoleren, ik weet niet wat ik nog meer moet...
Bij mij geeft het stress.
Iedereen mag er van vinden wat ie wil, ik doe er niet aan mee, ik ga reizen met mijn rijdende huis en onze diesel auto, beetje lekker puh!
Natuurlijk wil ik wel wat aan het milieu bijdragen, maar deze dingen kosten zoveel geld en ik ben van mening dat wij niet de enigen zijn die dit niet kunnen betalen.
Genoeg hierover...

De spreuk dan maar...
Ja, dat doe ik altijd. Ik ben echt helemaal mezelf, en laat dat ook merken.
Fijn weekend allemaal, probeer te ontstressen, dat doe ik ook, anders gaat het niet goed.
Vanavond gaan we gezellig naar nicht Gerie en haar man John, de Pronken, heerlijk relaxen en lekker kletsen, zin in.
Kortom groetjes,
Marion.



2 opmerkingen:

  1. Groot gelijk. Wij hebben daar ook allemaal geen geld voor. We willen liever een nieuwe badkamer of een vaste trap naar de zolder. Waar al die mensen dat geld toch vandaan toveren?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed Marion, blijf jezelf en doe maar gewoon waar jezelf zin in hebt en kunt doen. Reizen is heerlijk, een van mijn favoriete hobby's.
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen