Gewoon te zien op een rotonde in Berg en Dal.....daar heeft het ook mee te maken, met Berg en Dal..Ik zal even een linkje maken dan kunnen jullie lezen hoe en wat.
https://bloklugthart.nl/kunst-openbare-ruimte
Dit is leuk om mee te beginnen, en een leuk verhaaltje zit erachter.
We waren ook nog even in de buurt van Cuijk......daar vaart nog een Veer....
En er gingen best nog veel mensen mee....vooral veel fietsers en zo af en toe een auto....
Heel markant aan de oever in Cuijk, de Heilige Martinus parochie....
https://www.martinuscuijk.nl/martinus.aspx?contentId=1 met dit linkje lees je het een en ander over dit gebouw.
Toen we weer weg wilden rijden zag ik nog wat leuks in de berm groeien....
Heel veel HOP-planten....je weet wel, daar maken ze bier mee.....ook heel leuk om te drogen en in je huis te hangen....
Misschien toch nog overblijfselen van de Romeinen.......je weet het niet....
Nog even iets anders, het recept van de Provençaalse bonenschotel.....je kan het ook op de camping maken, gezond en lekker.....
Wat heb je nodig....
1 pot witte bonen {afgespoeld}, tomaten {2 pp}, uien { 3 a 4 hangt van de grote af }, 1 groene paprika, knoflook naar eigen inzicht, olijfolie, zout,peper, herbes de provence {Provençaalse kruiden}
Vlees kan erin en het kan ook zonder.
Je kan doen wat je wil, varkensfilet in blokjes, of kip, of gehakt, of worstjes in dobbelsteentjes geknipt.
Als je vlees gebruikt begin je daar ook mee, dan kan het even lekker aanbakken.
en dan maak je dit lekkere stoofpotje....
Je begint met de uien of met het vlees, dan de knoflook, de groene paprika, de tomaten in stukjes gesneden, even wachten en dan de witte bonen erbij...alles naar smaak kruiden en 2 eetlepels prov. kruiden erbij..lekker laten pruttelen, het is snel gaar en dan smullen.
Dan wil ik Annemiek nog even bedanken, je weet wel waarom, het is gelukt, thanx voor je goede zorgen.
Gezellige donderdag allemaal,
groetjes, Marion.
Een frans molentje, nog steeds heimwee.......zucht......
Graag gedaan Marion. Wij heten dit soort stoofpotjes ook regelmatig. We doen er vaak gemengde bonen in. Zelf ben ik een groot liefhebber van reuzebonen met salie en boter ook heel lekker simpel.
BeantwoordenVerwijderenGoed weekend