dinsdag 8 september 2020

Het oudste bewoonde gedeelte van Nederland.........

 Opening van de Waalbrug

Wij zijn in de buurt van Nijmegen neergestreken....Gister hadden we een soort van rijdag van 120 km...Jullie begrijpen wel dat het een serieuze verhuizing was.....{ wij, die normaal onze hand niet omdraaien voor 500 km. per dag} Nijmegen is de oudste bewoonde stad van ons land. We kamperen natuurlijk niet in de stad maar aan de buitenkant in Berg en Dal.......aan de beroemde Zevenheuvelenweg.....heel beroemd bij de 4-daagse wandelaars......ik loop zulke grote afstanden niet.

Wij reden even in het rond met de auto en toen kwamen we aan bij een pompoenen boerderij...

Sier- pompoenen en ook eetbare exemplaren, te kust en te keur.....

Door ze in deze tunnel te kweken krijgen ze die speciale vorm....grappig om dat te zien....
Mooi gezicht al die kleuren bij elkaar......deze zijn allemaal eetbaar.....Maar wij eten vandaag Provençaalse bonenschotel......ik ben niet zo van de eetbare pompoen.....

Zal ik jullie ook ons andere huisdier even laten zien....
Onze Joep is ook weer mee...een paar weken terug had ik niet gedacht dat het kon want, helaas, Joep wordt blind. Hij is ook al 19 jaar oud, dus ja, dan krijg je wel eens wat. Het gaat toch wel goed zo op de camping ondanks het slechte zicht. Hij vind zijn weg evengoed alleen duurt het wat langer. Hij loopt evengoed los en geniet zichtbaar van zijn vakantie. 
Ook een kat wil er wel eens "uit".

Wij zijn van plan hier een weekje te blijven en dan zien we wel weer verder.....Voor Silka is het hier ook erg leuk want de camping ligt aan een bos, dus wij maken 's morgens al een heerlijke boswandeling....Ze kan zelfs "los"......sssssssst, niet verder vertellen.

Nog een gezellige avond, groetjes, Marion.












3 opmerkingen:

  1. Hoi Marion, ten eerste leuk dat je lekker weer op pad bent ook in Nederland is er veel te zien. Geniet er lekker van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ten tweede ik zie dat je een spammer hebt. Als je het woord Ontwerp aanklikt rechtsboven in je pagina dan bij de "instellingen" kijkt zie je wat verder HTTPS staan, daar staat een schuifje staat die op groen naar HTTPS omleiding? Dat beveiligt weer een beetje beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben zo blij voor Joep dat ie mee is!

    BeantwoordenVerwijderen