zondag 13 september 2020

Verjaardagseten......

Ik hou van koken en vooral op vakantie vind ik dat heel leuk om te doen.
Zoals beloofd vertel ik jullie wat het verjaardagsmaal voor mijn lief is geworden.
Ik had afgelopen week boodschappen gedaan bij een winkel die ook aangesloten is bij dezelfde groothandel groep als DEEN bij ons. Daar lag dus ook het reclame boekje "Boodschappen". Na de Allerhande van grootgrutter Appie mijn favoriete receptenboekje. Daar stond in dat ze kant en klaar 
zoervleisj verkochten. Een echt Limburgs gerecht, gemaakt van rundvlees en allerlei specerijen in een heerlijke saus.
Thuis heb ik een echt Limburgs recept van dit gerecht, maar op de camping maak je dit niet aangezien rundvlees wel even staat te sudderen, zomaar 2 uur. Camping gasflessen zijn hier niet voor gemaakt, dus was kant en klaar de oplossing.
Maar ja, hoe dan die vlaamse frieten....Ik heb een camping airfreyer maar die is niet mee aangezien je hier in Nederland vaak maar 6 amp. stroom hebt en dan zit de hele camping zonder stroom als ik die frieten aan het bakken ben.
Geen nood, ik heb even opgezocht of je verse frieten ook in de koekenpan kan bakken en hoe je dat dan doet......en wat denk je......het kan dus toch!
Ik had dus verse vlaamse frieten gekocht....die eerst 8 minuten gebakken in de pan in wat olie met een scheut vloeibare boter en { dat is de truc } met het deksel op de pan op laag vermogen.
Na 8 minuten deksel eraf, vermogen omhoog en dan lekker knapperig bakken.
Resultaat....TOP frieten....voor herhaling vatbaar.
Volgende week zijn wij in Limburg, dus dan maken we het nog een keer.
Dus voor de kampeerders onder jullie, je kan dus ook frieten bakken op vakantie, leuk toch zo'n weetje.

Fijne zondag en geniet van de warmte.
Hier nu nog maar 15 graden en wij staan in de schaduw van hoge bomen dus we zitten nog lekker binnen.
Groetjes, Marion.

Dit is een heel klein kerkje in de Franse Alpen, de sleutel hangt om de hoek en als je het kerkje verlaat wel weer afsluiten s.v.p.   




 

1 opmerking: