woensdag 16 september 2020

Het juiste moment...soms is dat nu.....

Kijk, wat een gezelligheid in de stal.....wij mensen drinken graag een bakkie met elkaar, de koeien eten even gezellig een hapje gras met elkaar.....een heel gezellig geluid overigens.
Op deze boerderij hebben ze ongeveer 150 koeien die met heel veel moderne snufjes een aangenaam bestaan hebben......er is een  melkrobot.....dat is een plek in de stal waar de koe naar toe gaat om zichzelf te laten melken.....ja echt waar, de koe doet dit zelf. Ze heeft een soort ketting om waar een nummer op staat die door een computer wordt gelezen en als het allemaal klopt dan wordt de koe door de robot gemolken!
Dit gaat dag en nacht door.
Hier kan de boer dus gemakkelijk even zijn zoontje op de fiets naar school brengen terwijl de boerderij gewoon z'n gang gaat. Hoe makkelijk kan het zijn.

Na dat lekkere gras gaan de dames gezellig met elkaar herkauwen.

grappig gezicht al die koeienkonten op een rijtje......
Er is ook een soort robot die er voor zorgt dat het voer, zoals gras en mais, voor de neus van de koe blijft. Hij rijdt er langs en veegt het als het ware naar de koe toe. 
Het Jetsontijdperk is hier echt al ver gevorderd.

Terwijl ik hier op de camping in de rondte liep viel mijn oog op een soort "voetbal"....het leek wel een uit z'n voegen gegroeide champignon....mijn recepten gen begon al op volle toeren te draaien...
gebakken champignons met uien en tomaat of champignonsoep....of...gevulde champignonhoedjes...noem maar op...Het water liep mij in de mond....
Kijk zo ziet dat er uit....het is een Reuzenbovist....en ook eetbaar.....maar ik laat ze staan. Wel een mooi gezicht in een groen weiland dit soort paddenstoelen. Ze kunnen een doorsnee krijgen van wel 80 cm!!!

Vandaag hebben wij ook nog een ritje met de auto gereden om te kijken waar wij door de jaren heen onze stappen hebben gezet.
Heel veel wandelingen hebben wij hier gemaakt en dat gaan we weer doen, maar eerst moet de temperatuur iets naar beneden. Het is ons nu iets te warm......
Leuke plaatsjes heb je hier....
Kuttingen, Bommerig, Melleschet, Rott, Partij.....en daar hebben wij allemaal gelopen.....zo leuk om hier dan weer eens te zijn.
Onze 1e vakantie hier was in 1988....voorjaarsvakantie en najaarsvakantie waren wij hier op camping
 "de Rozenhof ", te Camerig. Onze laatste vakantie hier was in 2001.....waar blijft de tijd....
Er is ook veel veranderd. niet altijd ten goede, helaas.

Tot het volgende blogje, groetjes, Marion.















 

2 opmerkingen: