maandag 13 juni 2022

Een tas vol "schatten".......

Ik was gewoon op een verjaardagsfeestje en toen kwam de Weversmarkt ter sprake.....wel logisch want ik was in Hoorn en ik had een een zelfgemaakte tas mee. Men wilde weten waar ik die tassen van maakte en hoe ik dan aan stof kwam.....Ik vertelde over de borduurwerken en de lappen stof { meestal gordijnstof} en dat ik dat meestal in de kringloop vond en dat er ook mensen zijn die stof aan mij doneren....oude gordijnen bijv. Zo kwam van het een het ander, kortom, ik kreeg een donatie....Een tas vol!!
Wat zat er allemaal in???
Gordijnstof met vlinders erop, echt kan ik goed gebruiken, kussen overtrekjes, kan ik ook wat mee...en hele chique kussenovertrekjes met een quiltpatroon voorop. Dit was natuurlijk de limit...voor mij als quiltster...
Waauw, dat is even mooi.....

Hier zien jullie er 5, ik had er 6...
Allemaal al gesloopt, de achterzijde eraf en dit worden nu allemaal tassen.....
Nou weet ik ook waar ze vandaan komen, namelijk uit Zwitserland, ja, echt waar.
De mevrouw waar ik dit van kreeg heeft namelijk een zus in Zwitserland wonen en die had een quiltwinkel in Zwitserland. Zij heeft deze voorkanten van deze kussentjes gemaakt.....hoe leuk is het nu dat het tassen worden. Komen deze mooie quiltjes gewoon lekker buiten en zien nog wat van de wereld. Zeg nou zelf, altijd als kussentje op de bank liggen is best leuk maar dit wordt spannend.

Kijk dit is al bijna een tas, alleen nog voering en hengsels en dan is deze klaar.....Ik heb een zwart zakje erop gedaan dan correspondeert het toch weer met de voorkant.....ik heb een frisse bloemenstof gebruikt anders werd het wel heel zwart....als kussentje kan dat wel, maar als tas vind ik het te somber.

Dit is dan de voorkant, nou echt wat een "schat" was dit in de tas.....Heel blij mee.....Henny, dank je wel.
Hier op een rijtje....




En zo groeit de tassenvoorraad gestaag....dat moet ook want er moet 's middags om 2 uur ook nog een tas te koop zijn, nietwaar.....
Het regelwerk is ook in volle gang bij ons, vorige week een pittige vergadering gehad met Greet, mijn partner in crime....Mijn dochter Marieke gaat ons helpen met het een en ander, o.a het innen van het geld neemt zij voor haar rekening.

 Wij willen niet rijk worden maar wel weer nieuw materiaal kopen zodat we onze hobby kunnen voortzetten.....Neem, als je naar de markt komt contant geld mee, en dan liefst ook kleingeld want wij verkopen van € 5,00 tot € 12,50, echt niet duur dus.


Hier de poster nog een keer.....
Fijne dag allemaal, groetjes, Marion.

We sluiten met een deurtje.....natuurlijk...











 

2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige stoffen zeg. Heel leuk om daar weer tassen van te maken. https:miekequilt.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke buit, daar kan je veel mee!!!👌🥰

    BeantwoordenVerwijderen