vrijdag 5 februari 2021

Speciaal voor de stampotten-zondag deelnemers................

Mocht je het niet herkennen, dit is een boerenkoolstronk.....ja, sommige mensen kennen alleen de gesneden variant dus dan zou je dit niet herkennen, vandaar mijn uitleg.....
Dit blogje schrijf ik speciaal voor mijn eetclubje, de stamppotten-zondag eters. 1x per jaar, meestal het 1e weekend van februari komen wij gezellig bij elkaar en dan kook ik een stamppot, of 2 verschillende.
Dit jaar gaat dat niet door, en we weten allemaal waarom....Maar ik heb een oplossing bedacht en daar mogen ook de niet-leden aan meedoen. Dus stroop je mouwen maar op, we gaan stap voor stap boodschappen doen en koken. Wat gaan we koken?
Een heerlijke boerenkoolvariant.
De boodschappen zijn:
kruimige aardappelen, boerenkool { mag gesneden zijn }, uien, rode paprika, chorizo { ongeveer een kwart}, wat olijfolie, belegen geraspte kaas, wat yoghurt en wat mosterd. En voor de liefhebber een lekkere rookworst.










 



Voor degene die niet kunnen lezen, alles staat nu in beeld, lekker makkelijk.
De boodschappen zijn gedaan, nu gaan we aan de slag...
Dit gerecht moet je dus eigenlijk voor zondag maken en dan een foto in de watts-app zetten, dan smullen we allemaal hetzelfde gerecht en dan zijn we virtueel toch bij elkaar op visite....denk aan de corona regels....

We beginnen:

We zetten allereerst de rookworst zachtjes op, lekker laten wellen...

Schil de aardappels en kook ze samen met de boerenkool in 1 pan in ongeveer 20 minuten gaar. Afgieten en fijnstampen.
Pel en snipper de uien, snijd de paprika in kleine stukjes, en snijd van de chorizo en stuk van ongeveer 7 cm. af en snij dat weer in blokjes. Denk erom er zit een velletje om de worst, die moet er wel af, anders heb je erg lang werk kauwen.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de chorizo samen met de ui en de paprika op vrij hoog vuur aan, onder voortdurend omscheppen.
Voeg aan de gestampte boerenkool/aardappelen wat yoghurt, mosterd en het chorizo mengsel toe.
Wat zout en peper, liefst uit molen, is lekkerder, en verdeel dit alles over een passende ovenschaal.
Strooi de kaas erover en laat de schaal in 10 tot 15 minuten { als je het achter elkaar doet } anders de afgekoelde schaal 20 tot 25 minuten in een oven van 220 graden, licht bruin laten worden.
Nu kun je ook de rookworst snijden en mooi op een schaal presenteren....eventueel met wat mosterd.
En....inderdaad Klaar is Kees, zo makkelijk is het....
Nu ga je de tafel dekken, met je mooiste servies en natuurlijk drinken wij er ook wat bij..
Ik zou een lekkere rode wijn nemen, maar een biertje of witte wijn mag van mij ook. Doe en neem wat je lekker vindt.

Lieve stamppotters ik hoop dat we volgend jaar weer gewoon stamppotten-zondag kunnen vieren.

Veel plezier met boodschappen doen en koken, het is niet moeilijk dit gaat jullie zeker lukken.
Ik zie de foto's wel voorbij komen, dus alvast een leuke zondag gewenst.


De andere volgers van dit blog wens ik ook een smakelijke boerenkoolstamppot toe, echt het is heel lekker en niet moeilijk.

groetjes, Marion.














 

3 opmerkingen:

  1. Geweldige grappige uitleg...lag in een deuk 🤣🤣🤣
    Maar wat een heerlijke pittige stamppot ;) deze ga ik opslaan
    Fijn weekend en eet smakelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm klinkt erg lekker! Ga ik binnenkort maar eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijke schotel Marion . Blijft zeker in onze receptenmap

    BeantwoordenVerwijderen