dinsdag 1 maart 2022

Wij kregen een heel LEUK kado.......

Dit blijft een mooi plaatje, Vuurtoren "de Ven" in Andijk met mijn vriendinnen.

Afgelopen zaterdagavond had ik mijn 2 vriendinnen met hun mannen op visite. Dit doen we zo ongeveer 1x in de 6 weken. Gewoon lekker kletsen over van alles en nog wat onder het genot van een hapje en een drankje. Ja, echt alles komt voorbij....de ellende in de wereld, onze kleinkinderen, onze kinderen, alles is bespreekbaar, en natuurlijk de Andijker dorpsroddels, dat begrijpen jullie wel.
Als we op visite gaan nemen we altijd wat voor elkaar mee, een bloemetje, wat te snoeppen, of iets heel anders.
Nou, wij kregen nu iets heel anders......

Ria en haar man Wout hebben dit samen gemaakt van een oude pallet. Wout kan heel goed timmeren en Ria heeft geholpen met het schilderen van de tekst. Wout en Ria hebben zelf ook zo'n bord hangen en dat is gemaakt door vrienden van hun en toen ik dat zag vond ik dat zo leuk en nu kreeg ik er zelf een. 

Zo bloid mee!

Heerlijk die West-Friese tekst erop, dat maakt het echt bijzonder. Goed dat ik in West-Friesland woon want in het Gooi zou niemand begrijpen wat er staat....hahaha....

Wat heb ik nog meer met mijn tijd gedaan....

Gister heb ik het kozijn van een van mijn nieuwe dakramen geschilderd. Eerst voor bewerken zoals afnemen, schuren, weer afnemen en dan eindelijk schilderen. Het grootste probleem was het bed wat in die kamer staat want die moest opzij anders kon ik er niet bij. Gelukkig wist ik het bed een stukje te draaien en toen kon het allemaal net.

Resultaat: een prachtig glimmend kozijn. Ik moet er nu nog 1, en die is in mijn atelier.

Maar ik heb ook nog een tas gemaakt van een heel leuk tulpenstofje.

Ik had maar een lapje, niet zo groot, maar net groot genoeg voor een voorkant van een tas. De lap gewoon gevonden in de rommelbak van de kringloop......Het zijn net oude tegeltjes in Delft's-blauw met tulpen erop geschilderd.

Dus ik zocht er een ander stofje bij en daar kwam het beroemde thee-kopje op met.....ja, natuurlijk een lepeltje...... Ik heb  een echt theezakje in het kopje gedaan en het thee labeltje met een paar steekjes vast gezet.

En wat voor lepeltje.....saillant detail, een echt tulpen lepeltje. Dat lepeltje komt uit een setje van 8 lepeltjes die allemaal met bloemen zijn versierd. Margriet, Lelietjes van dalen, Narcis enz. Gevonden bij de Kringloop in Doetinchem, afgelopen zomer. Hoe leuk kan het zijn.

En dan het klapstuk van de tas....Er zit nu een zakje aan de binnenkant met een RITS!  Ja, ik heb online een cursus gehad van mijn patchie-maatje Greet en het is me gelukt. Het borduurwerkje zit nu aan de binnenkant van de tas maar dat is bewust. Hoezo vragen jullie je af.....
Nou, ik heb een aantal kleine borduurwerkjes gevonden en daar staan allemaal zwarte poppetjes op geborduurd. Niet raar hoor want als iemand zelf een hele donkere huidskleur heeft stel ik mij voor dat je die poppetjes in je borduurwerk ook donker maakt. Ik vind het eigenlijk normaal, maar misschien anderen wel niet......dus heb ik het borduurtje toch een plekje gegeven maar dan in de tas alleen zichtbaar voor de eigenaar. 
Ze lijken eigenlijk wel op de tekeningen van Fiep Westendorp, die Jip en Janneke tekende.
En dan zal ik jullie vertellen voor wie deze tas is.....hij is voor Supergoof, die mevrouw met die mooie winkel in Kampen waar ik laatst was.
Ik ga hem opsturen, hoewel ik hem liever zelf ging brengen { dan kon ik weer even in die winkel neuzen}
Zij vond mijn tas zo leuk en die heeft ze helemaal bewonderd, en daarom krijgt zij van mij deze tas.

En wat ga ik vandaag doen?
Ik ga de quilt voor kleinzoon Phlynn afmaken want er is hier 2 april regio dag en dan moet hij mee voor de show en tell, dat begrijpen jullie wel.
Fijne dag allemaal, groetjes...
Marion.












 

2 opmerkingen:

  1. Geweldig tuinbord! En leuk de tassen. En inderdaad, je weet nooit wat mensen van die poppetjes vinden. Nu is het een klein geheimpje aan de binnenkant.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Marion, vandaag kwam de postbode de winkel in gelopen met een prachtige grote envelop. Helemaal verbouwereerd maakte ik die open. En toen? Toen was daar jouw geweldige tas!!! Ik ben zo blij met mijn echte thee-tas met kopje en lepeltje!!!! Was helemaal ontroerd!!!
    Dankjewel!
    Lieve groetjes van Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen