vrijdag 25 maart 2022

Dit is een leuke week.....

In plaats van te eindigen met een deur, begin ik er vandaag mee.....
Een echte West-Friese stolpboerderij deur. En wat voor een, een mooie versierde deur, dus van een rijke boer ooit......Ook heel mooi die levensboom in het glas erboven....

Hier in Wognum staat ook zo'n mooie oude boerderij....vorige week was deze boerderij te bewonderen in het programma binnenstebuiten. Deze boerderij heeft 2 deuren, een echte en een leugendeur...links de leugendeur en rechts de "echte" deur, hoewel die eigenlijk alleen maar werd gebruikt voor rouw en trouw. Iedereen kwam gewoon achterom.
Maar goed, wat ik wilde vertellen was dat ik woensdag op de fiets naar Twisk ben geweest, dat is zo'n schattig dorpje en daar staan ook nog veel oude boerderijen en daar was die mooie deur.
Ik had zondag daar een mooi landje gezien wat ik wilde fotograferen dus ging ik lekker op de fiets. Schoonzus Helma wilde ook wel fietsen dus gingen we gezellig met z'n twee.
Helma weet hele mooie fietspaadjes hier in de omgeving, allemaal door de landerijen. Straks als de tulpen bloeien, en dat duurt niet lang meer met dit mooie weer, dan zijn die routes heel mooi om te fietsen. We hoorden de tulpen gewoon groeien!
We gingen dus van Wognum naar Benningbroek, richting Abbekerk, en dan richting Twisk. In Twisk een landpaadje opgezocht richting Midwoud, daar afgeslagen richting Oostwoud, een klein stukje Hauwert en toen waren we op Zwaagdijk even een snuifje nemen van de ACTION. En nee, we kwamen niet met tassen vol naar buiten want wat we zochten hadden ze niet. Jammer, maar helaas. We zijn toen door Hauwert weer via Nibbixwoud naar Wognum gefietst. Het was leuk, mooie weer en gezellig. 
Voor nou en nogerrus, zoals ze dat hier zeggen.

Nu zal ik jullie het plaatje in Twisk laten zien van het weilandje wat ik zondag had gezien....
Een klein weilandje, tussen de boerderijen, aan de Dorpstraat, wat oude hoogstam fruitbomen en allemaal narcissen....Hoe meer voorjaar wil je hebben...
Ga over 2 weken nog een keer terug voor de fruitbloesem.....

En deze boerderij hoort erbij, een echte West-Friese stolp met een leugendeur aan de voorkant.

Maar ik zag natuurlijk nog veel meer...
Dit is een hele mooi boerderij, een "rijk" versierde stolp......

Dit zit boven de deur, en de deur zelf is heel simpel.....ja, het is de leugendeur.....
Dus mochten jullie het weekend nog geen plannen hebben, kom lekker fietsen in West-Friesland.

Maar ik had nog meer aan de hand....
Gister avond was ik op stap met mijn oudste dochter, Marieke.
Ik had van sinterklaas, 5 dec. 2019, ja dat lezen jullie goed, een kaartje gekregen om samen met haar naar Brigitte Kaandorp te gaan in april 2020!
We weten allemaal wat er op 16 maart 2020 gebeurde, juist, totale lockdown wegens corona.
Maar het kaartje bleef geldig tot nader order....dat was fijn.
Nu zijn we gister naar.....
Paulien Cornelisse geweest, naar de voorstelling Aanstalten.{ denk even na over dat woord, dan schiet je al in de lach.....want wat betekent dit woord....Paulien ten voeten uit....}
Als je iets van Paulien weet dan is het wel haar spelen met taal. Ge-wel-dig, wat zij kan met woorden en hun betekenis. Samen met Marieke hebben we erg genoten. Was leuk weer eens een avondje UIT!
Lieve Marieke, dank je wel voor dit leuke kado.

En zo is het dan zomaar weer vrijdag geworden, de dagen glippen door mijn handen.....
Heel fijn dat lekkere zonnetje erbij, ik zou zeggen, zo tot kerst houden,  weermannen. Ja, ik vraag het ze toch maar.....
Genoeg gekletst weer voor vandaag, ik ga koffie maken, ik ben alleen want het mannetje speelt weer met auto's.
Fijne dag, groetjes, Marion.

Nog 1 plaatje uit Twisk......












 

2 opmerkingen:

  1. Mooie foto's en ik vond het ook heel leuk en gezellig bij Paulien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ik wil wel met je fietsen hoor, wat mooi allemaal. Het weer was er absoluut perfect voor. Prachtige voordeur zeg, wat een weelde! Ook nog eens ruimte hebben voor een echt en een nepper!

    BeantwoordenVerwijderen