zondag 6 maart 2022

Een bijzondere dierbare ontmoeting............

Het Noord Hollands Dagblad valt hier iedere morgen op de mat, en ik ben degene die hem als eerste leest. Ik pak hem van de mat en dan leg ik het regio nieuws achter het landelijk nieuws en zoek de puzzel op. Deze puzzel is sinds de corona een dagelijks fenomeen in de krant, het is een Zweeds raadsel, mijn favo, en ik geef mijzelf 15 minuten de tijd, ja, met de kookwekker, om hem op te lossen. Dan heb ik de hersen gymnastiek alvast maar weer gedaan. Je moet zoveel tegenwoordig, gezond eten met veel groente, geen vlees maar vleesvervangers, je ontbijt moet ook eigenlijk uit groente bestaan, ik neem lekker havermout of yoghurt met muesli, je moet ook veel bewegen.....mijn moeder zei altijd: ik loop veel in huis.....Gelukkig heb ik een hond die houdt mij wel aan de loop.....En nu weten jullie allemaal, door dit stukje, hoe mijn ochtend ritueel verloopt. Ik zou denken zeer gezond.
Kort en goed, afgelopen woensdag was ik de krant aan het sorteren en toen vielen  de regiopagina's open, precies in het midden.
En wat zag ik daar......Wel bovenstaande foto.....een groep van 20 oudere mannen die lid waren in 1997 van de Staatloterij club "De Volharding" te Andijk-West.
Niks bijzonders eigenlijk zou je zeggen ware het niet dat mijn vader op die foto staat. Dan heb je          's morgens vroeg, het was 6.45 uur een bijzondere ontmoeting met je vader.
Ik was er even stil van....


Kijk daar is ie....hij staat gezellig naast zijn buurman die ook lid was.
Er is wel een apart verhaal te vertellen over deze loterij vereniging. Mijn opa, van mijn moeders kant was ook al lid van deze vereniging want ze bestaan dit jaar 125!! jaar. Toen mijn opa stopte mocht mijn vader lid worden, dus dat was leuk. 
Mijn opa heeft in 1926 met de loterij vereniging een hele vette prijs gewonnen, er was namelijk een ton gevallen op het lot van de vereniging. De 20 mannen die lid waren en betaald hadden, kregen allemaal hun deel, en dat was toen heel veel geld.
Het ouderlijk huis van mijn moeder, wat nog steeds op de Molenweg in Andijk staat, is betaald van die prijs. Mijn opa heeft dat huis zelf gebouwd en het was af in 1929, toen werd mijn moeder geboren.
Hoe mooi kan het gaan.
Dit paaltje staat in onze tuin op de erfscheiding, daar ligt een steen op......met een reden...

Verder is het niet zo leuk om de krant te lezen deze dagen.....oorlog in Oekraïne, veroorzaakt door 1 gevaarlijke gek, Poetin! Ja,  sorry dat ik het zeg, maar op deze man zou menig psychiater kunnen promoveren gezien zijn ideeën. Hij is idd geradicaliseerd, daar zullen we het maar op houden. De Russische bevolking wordt heel streng onwetend gehouden, zelfs de journalisten hangen boetes boven hun hoofd als ze de waarheid vertellen....allemaal te zot voor woorden maar het zal je allemaal maar overkomen.
Arme, arme mensen.....hoe komt het ooit allemaal weer goed......

Wij denken en helpen jullie waar mogelijk.

Toch een fijne zondag en hij doet zijn naam eer aan, De Zon schijnt zowaar.
Groetjes, Marion.










 

1 opmerking:

  1. Leuk zo'n ontmoeting :-). Ik kreeg laatst een foto waar mijn vader om staat, toen hij een jaar of 8 was, op de Kuijperschool. Of ik hem herkende! Nou echt niet hoor, zo jong nog.

    BeantwoordenVerwijderen