Wat hebben we gegeten met John en Gerie....heerlijke franse ratatouille...met als voorgerecht salade caprese, ook zo smulpaperig lekker!
Wil je weten hoe je ratatouille moet maken, nou dat is niet moeilijk wel heel lekker en gezond en ook nog duurzaam, want van wat je overhoudt kan je nog tomatensoep maken.....
Men neme
vlees wat je lekker vindt
gehakt, kip, varkensvlees, of chipolata worstjes, gewoon wat jou lekker lijkt, alles kan en alles mag
een rode en een groene paprika
een aubergine
een courgette
tomaten, wel een beetje rijp { ik koop altijd ruim van te voren tomaten dan rijpen ze nog wat na in huis }
2 aardappels
en uien, liefst 2 grote en anders 4 kleinere en natuurlijk knoflook, niet te zuinig.
zout, peper en Provençaalse kruiden, die zijn echt onmisbaar in dit gerecht.
Alle groente in stukken snijden { niet te fijn }, aardappels schillen en in blokjes snijden, knoflook ook snijden, niet persen.
Zet je pan op met een scheutje olie en begin met het aan bakken van het vlees, dan de uien erbij en daarna de groenten, stapsgewijs...deksel iedere keer op de pan, zo half....dan blijft het een beetje bakken........
als laatste de tomaten en de aardappels, afkruiden en zachtjes laten garen, ongeveer 30 minuten.
Stokbrood erbij en smullen maar.
Bon appetit.
Je kan het ook een dag van te voren maken, het smaakt dan nog lekkerder.
We hadden weer een hele gezellige avond zo met z'n vieren. Toch wel leuk als je niet meer werkt om dan zo af en toe bij elkaar te eten, dan ben je toch een beetje uit eten in een thuisrestaurant. Net wat voor mij.
De diëtiste zal wel een beetje mopperen denk ik, hoewel ik er evengoed wel om denk, maar sommige dingen zijn zoooooooooo vreselijk lekkerrrrrrrrr!
Gisteravond had ik nog weer een lekker kletsavondje met mijn vriendinnen, dus we hebben de workshop besproken.
Dit blijf ik zo'n leuk fotootje vinden......
We gaan engelenvleugels maken, niet te moeilijk, want we moeten ook nog kletsen met elkaar.
Ik serveer ook altijd een lunch, dat is dan weer mijn uitdaging en dat vind ik ook heel leuk om te doen. Lekker snuffelen in kookboeken op zoek naar een passende lunch........ brood eten we alle dagen al....
Vriendin Anneke vragen we er ook bij, dan zijn we gezellig met z'n vieren en dan passen we ook in het atelier.
Zo, dit was het voor vandaag.....ik ga zo met opa naar onze oudste kleinzoon want die wordt morgen alweer 8 jaar!
Een voetbaltas is het cadeau, en die moet hij hebben ook want hij blijkt de topscorer van zijn elftal te zijn.
Gister had hij ook weer 6 doelpunten gescoord, geweldig toch.
Misschien moeten ze hem alvast uitnodigen om te scoren voor Oranje, want als ik dat zo hoor kunnen die er niets van.....
Gezellige zondag, groetjes,
Marion.
Gefeliciteerd met jullie kleinzoon! Ook hier een jarige, DH!
BeantwoordenVerwijderen