zaterdag 16 april 2022

Wat wil een mens…….

 Het wordt een blog zonder foto’s want die wil het apparaatje niet doorgeven….en zoals jullie weten ben ik een digibeet en weet ik dus niet wat ik moet doen om dat te laten werken. Het heeft mij en mijn lief inmiddels ruim 2 uur gekost om het blue tooth toetsenbord te laten werken via de tablet dus even pfffff…..Misschien moet ik even terug naar EP Beerepoot voor uitleg, maar ja, dat is ongeveer 2 dagen rijden en met die dure energieprijzen toch maar even pielen……en het is gelukt…zowaar…behalve de foto’s….jammer,  maar helaas.

Maar de vraag is wat wil een mens, oenoloog worden, fotografe worden, de baas van een leesclub van romantische vrouwen of francofiel of een topquiltster en dan misschien wel kunstenares…..Zoveel vragen en zoveel tijd om te beantwoorden is er niet, dus we gaan aan de slag. 

Oenoloog zou ik wel willen worden, dan kan ik in Beaune naar een speciaal instituut om er van alles over te leren. Oenoloog is wijnkenner in de hoogste zin van het woord. We hebben alvast wel al 10 liter wijn gehaald om te proeven of het lekkere wijn is en of het past bij onze culinaire hoogstandjes die wij toch dagelijks proberen te maken. Het is wijn uit het jaar 2020 want de wijnoogst van vorig jaar is grotendeels mislukt door late vorst in de maand april en toen zijn er veel ranken bevroren. We zien ook veel nieuwe aanplant staan. Vandaag zijn we de Route de Grand Crus gereden { de grote wijnroute van de Bourgogne wijnen} We eindigden in Nuits St. George en zijn daar even door het stadje gewandeld. En daar zag ik behalve wijnhuizen hele mooie oude deuren, ik kan ze alleen niet laten zien, zo jammer dit….Als je die route rijdt kom je langs hele mooie wijnplaatsen, hele beroemde plaatsen…Aloxe Corton,Meursault, Clos de Vougeot, Gevrey Chambertin en ga zo maar door. Zo veel namen en ook zoveel wijnen…witte en rode…..ik ben zelf van de rode fan. Dus jullie zijn nu op de hoogte, misschien blijf ik hier hangen voor een cursus oenologie, je weet maar nooit….

Fotografie is ook een van mijn passies, en dat kunnen jullie nu niet zien. Alles staat hier in de Bourgogne al in bloei…de gouden en de blauwe regen, de kaarsjes in de kastanjebomen, de seringen, ja die geur hangt in ons rijdende huis want er staat een seringenboom naast ons, de kersenbomen bloeien en alle appelbomen. Het is gewoon een explosie van bloesem. Ik heb het allemaal op mijn manier vastgelegd en misschien laat ik het nog wel eens zien. Ik wordt geen professionele fotografe ik blijf het erbij doen zal ik maar zeggen.

Lezen is ook zoiets, ik hou ervan tot de laatste letter…..dus nee, ik wordt geen baas van een leesclubje want dan heb ik minder tijd om te lezen……snappen jullie dat…..ik blijf lezen voor mezelf en deel mijn boeken met wie ze lezen wil. Goeie deal toch?  Ik heb nu ook weer een 4 tal boeken mee, ja echte boeken want ik ben van de boeken niet van de E-reader….zal je gebeuren krijg je zo’n kreng niet aan de gang heb je niks te lezen…zal mij niet gebeuren. Boeken doen het altijd!

Ik blijf dus wel quilten en tassen naaien, dat is te leuk om niet te doen. Heb 6 tassen mee om uit te delen, altijd een succes verhaal, en een reden om weer nieuwe te maken. Ik kan nu ook weer broeden op nieuwe ideeën en dat is ook weer leuk. Een kunstenares wordt je niet uit jezelf dat ben je of dat ben je niet….ik ben het een beetje vind ik zelf…..

Genoeg gekletst weer voor vandaag…wanneer weer, ik weet het niet….Als ik dit ding weer aan de gang krijg dan komt er ook een verhaaltje…..Goed opletten zou ik zo zeggen…

Bon Soiree et a tout a l’heure……..

Groetjes, Marion.

Hier had een mooi oude deur kunnen staan……


2 opmerkingen:

  1. Gelukkig kan jij beeldend vertellen Marion. Ik zit hier helemaal niet jaloers🤥 in quarantaine op de bank van je verhaal te genieten. Maar ben wel benieuwd naar die mooie oude deur, daar hou ik ook zo van!

    BeantwoordenVerwijderen