vrijdag 22 april 2022

Ja hoor, daar was ik weer……..

 



Wat zien jullie hier…..Het gaat weer eens over eten…..wat eet je zoal op een camping…..Ik maak alles wat ik wil…..het maakt niet uit, want ik heb ook een oventje mee….ja, ik ben van alle markten thuis. Gister heb ik snijbonen gekocht en die lekker feestelijk en smakelijk verpakt. Eerst in stukjes gesneden, niet te groot en die even gekookt. Onderwijl had ik de hapjespan op het vuur staan, nou eigenlijk op het inductie plaatje, en heb daar 2 kleine uien gesneden en gebakken met een flinke teen knoflook. Daarna een viertal gesneden tomaten erbij en dan de reeds gekookte snijboontjes erbij. { het kan ook met sperziebonen} Heel lekker met gekookte aardappeltjes, maar rijst kan ook. Probeer het maar eens, het is verrassend lekker……
Maar er was nog wat met eten….
Wat zie je hier? Juist, een stokbrood……nou dat denk je, want het is echt anders……hoezo?
{ a propos…..hoe vinden jullie mijn tafelkleed? Gemaakt van 4 theedoeken van de ACTION }
Resumé……je hebt een stokbrood en brood heet in het Frans Pain. Je hebt ook een flute en een baquette en een gros pain en dus ook een pain. Een pain is eigenlijk een grote baquette…..snappen jullie het nog?
Na zeker dik 54 jaar Frankrijk raak ik nog verstrikt in de vele namen voor het heerlijke Franse stokbrood. Wat jullie zien is een Pain.
Het leven van een toerist kent vele valkuilen, dat zie je maar weer.
Een rondje rijden met de auto richting Nolay via de druivenroute. Druiven zijn er nog niet maar wel andere leuke dingen.
De wijnboeren zijn druk aan het ploegen tussen de druiven en dat kun je doen met een zeer aparte trekker of op een milieu verantwoorde manier…..


Ja, misschien denk je de tijd staat hier stil, maar we zijn terug bij af, want al meer wijnboeren laten het ploegen over aan een man met paard. Hoe leuk is dat? Wij vonden het heel leuk om te zien. En het was een heel lief gehoorzaam paard.
Wat zagen we nog meer…..Nou hele aparte apparaten….
Een soort blazer die warme rook over de druiven gaat blazen.
Ze maken eerst vuur in potjes en die geven rook af en dat wordt dan over de druiven geblazen door deze machines bij nachtvorst. De nieuwste uitvinding…..
Hier zo’n vuurpotje…….er stonden er wel honderd in sommige wijngaarden…..Wat zal dat een feeëriek gezicht geweest zijn toen ze allemaal branden….de reden is alleen shit….nachtvorst is niet goed voor pas ontluikende druiven…..
En verder ging de autorit, naar Nolay….en daar aangekomen kon ik los gaan met het fotograferen van deuren…..
Zo’n mooie deur met ook nog een detail…..zien jullie die donkere cirkels in het smeedwerk….
Let op….
Zie hoe mooi dat kopje is gemaakt…..maar waarom nou zo’n kopje in de deur?  Wie het weet mag het zeggen….ik weet het niet.
Deze is ook zo mooi, heb er al eens een foto van gemaakt en die hangt bij mijn jongste dochter in de woonkamer en weet je waarom? De kleur blauw van deze deur paste precies bij haar interieur kleuren. Hoe leuk is dat?
Nog zo’n statige deur…vroeger zat hier een klooster nu een verzorgingshuis, maar de deur is gebleven.
Zo hebben jullie wel weer wat te lezen denk ik. Wij zijn vandaag verhuisd naar Fleurie en dat was niet helemaal toevallig.
Wij zijn in Fleurie gaan koffie drinken bij Wout en Ria, mijn vriendin en haar man, en blijven een paar nachtjes bij hun op de camping. Dat is toch gezellig zo onverwacht…..
Nog 1 plaatje dan, van een uithangbord…..
Geen wijnbord  maar een herder met schaapjes……weer eens wat anders….
Genoeg voor vandaag, welterusten en tot gauw….als de WiFi van de camping meewerkt.
Groetjes, Marion.
Afsluitend een deur, maar……


Ik heb nog 1 plaatje en die is eigenlijk voor Piet, de man van Patchie Greet. Piet maakt foto’s van putdeksels, dus ik heb er een voor hem gemaakt.
Piet deze is speciaal voor jou…
Zie je dat putdeksels ook verhalen vertellen…deze is van de waterleiding……zie de kraan…





 

2 opmerkingen:

  1. Nou wat leuk bij Wout en Ria! Gezellig! En mooie foto's weer. Er is dus mog iemand met zo'n tik maar dan voor putdeksels, ha ha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto,s weer en verhaal erbij. Leuk je deuren liefde zeg.
    Putdeksels eigenlijk nooit zo opgelet zeg..................liefs.Cony

    BeantwoordenVerwijderen