dinsdag 19 april 2022

Na een nachtje slapen is het gelukt…..yes

Een leuk uithangbord aan de gevel van een wijnhuis, nee geen beroemd wijnhuis, gewoon een hardwerkende wijnboer die dit wel zag zitten, zo’n uithangbord. Wat zie je? De wijnboer met een plastic mand op zijn rug terwijl hij de druiven plukt. Nou dat is nu nog niet aan de orde want er zullen pas over 100 dagen druiven aan de stokken hangen en dan moet je nog wachten tot september voor je kan oogsten. Ze hebben hier 3 weken terug ook nog last gehad van nachtvorst en dat is nog overal te zien aan de verbrande strobalen. Ja, echt die steken ze in de brand en die rook die daarvan af komt zorgt voor een warme mist als het ware en dan hebben de druivenstammen het toch minder koud. Bij ons beregenen ze de fruitbomen met hetzelfde resultaat voor ogen. De boeren zijn wel slim.
Gister hebben we ook een hele mooie route gereden en toen kwamen we bij een riviertje…..
Water, daar is Silka dol op….niet zozeer om te zwemmen maar pootje baden is het doel en dan liefst ook nog proberen takjes uit het water te vissen. 
Het is hier de afgelopen tijd slecht weer geweest dat kun je wel zien aan het rivier water, het staat hoog, dat hoort niet.


Silka klimt weer op de kant en we vervolgen onze wandeling. Onderweg zag ik nog wat bijzonders….
Bomen bedekt met mos, en een hele dikke laag…..deze bomen staan niet aan dat riviertje maar er een stuk vanaf, heel bijzonder….
Zie hier hoe dik die laag mos is….En zo ontdek je toch af en toe weer wat bijzonders.
Er was ook nog een wijnproeverij in Monthelie, en daar wilden wij wel heen. Vroeger stonden wij op een camping in Meursault, maar die is verkocht en heeft nu alleen maar huisjes. Vanaf die camping konden we lopen naar Monthelie, nu moesten we met de auto, want onze hond kan niet fietsen dus de fietsen zijn niet mee.
Geeft niets totdat we bij Monthelie kwamen…..het is een klein gehuchtje, met misschien maar 50 inwoners……we konden niet parkeren….alle toegangswegen stonden vol. Fijn voor de wijnboeren want die hebben het ook niet makkelijk door corona. Voor ons pech, maar wij gaan gewoon deze week even kijken, ook leuk.
En zo rijgen de dagen zich aaneen, hier en daar even kijken, boodschapjes doen, lekkere Franse dingen kopen, zoals paté en croute, paté in een deegkorst, zooooo lekkerrrrr……
Ben zelfs net even bij de ACTION geweest, ja dat kan gewoon hier in Frankrijk. Heb een mandje gehaald waar mijn snelkoker en theepot in passen want als we hebben gereden met de caravan en ik open het kastje van de theepot, springen ze er gewoon uit. Dat moet over, vandaar. Ik vond ook nog een tuig voor Silka, en dat is wel handig want ze weet af en toe haar kop door de halsband te wurmen en ontsnapt dan. Ja, heel apart, we maken weer wat mee met onze lellebel……Ze wel lief hoor, grrrr….
Genoeg voor vandaag denk ik…
Fijne dag, groetjes, Marion.







 



2 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk en mooie foto's, wat leuk wat jullie allemaal zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk blog is dit. Je reist door een mooi en voor ons bekend deel van Frankrijk. Dus ik geniet er echt van.Ik heb even gekeken bij Meursault, maar het lijkt of er nog wel plek is voor caravans en tenten. Weet je of dat klopt?

    BeantwoordenVerwijderen