donderdag 27 mei 2021

Een verdrietig afscheid..........

Dit is Joep, onze avontuurlijke kater die wij hebben opgenomen in ons gezin toen mijn moeder overleed.
Joep was een stoere kater, en heel avontuurlijk ingesteld.
De 1e dag dat hij bij ons in huis kwam moest hij wennen aan de hond die hier al woonde. Joep kende de hond wel maar was altijd een beetje bang en ging bij mijn moeder altijd snel naar boven als ik kwam met de hond. 
De hond en Joep werden dikke maatjes.
Als je een kat van iemand in huis neemt wil je toch dat hij went aan het huis en de mensen, dus mocht Joep eerst niet naar buiten.....Dat werd na de 1e nacht al een probleem want hij was niet te houden, hij moest en zou naar buiten.
Oké, ik heb hem door de voordeur naar buiten gelaten en een half uur later kwam hij door de achterdeur weer binnen...slimme kat!
Vanaf dat moment voelde Joep zich prima "thuis" bij ons. Na een paar jaar kregen wij nog een adoptie-kat, een rode kater, en ook daar sloot Joep een verbond mee. Gelukkig, ze konden door 1 deur met elkaar.
Het avontuurlijke van Joep was heel leuk want daardoor kon hij met ons mee op vakantie.
Ja, dat lezen jullie goed, hij ging mee met de caravan en liep dan los op de camping waar wij stonden en genoot daar heel erg van.
Hij was een echte Zonnekat.....hij genoot zichtbaar van de zon, zocht de zon ook op en ging er dan heerlijk voor liggen.
Gister zat hij nog lekker buiten in het zonnetje te genieten.
En zo lag hij ook graag in de caravan, het liefst op het bed.......maar 's nachts deed hij dat niet, dan sliep hij in zijn mandje op een van de banken naast de hond. Zo lief!
Joep had een ingebouwd horloge { denk ik }
Om klokslag 5 uur kwam hij in de caravan en vroeg dan om eten...hij miauwde net zo lang tot hij zijn zin had.....hij at op het bed , en daar werd zijn tafeltje gedekt, kijk hem zitten....wachten op zijn bakje
Dit moest wel zo anders vrat de hond zijn bakje leeg, katten eten niet alles in een keer op, een hond wel.
Kijk hem smullen.....
Dit was ook een favoriete plek van Joep, in de ingang van de caravan zitten en dan alles rustig overzien. Prachtig vond hij dat. 

Deze foto is gemaakt op een franse parkeerplaats. De hond moet af en toe worden uitgelaten en dat deden we ook met Joep. Hij had goed gekeken hoe onze hond dat deed en dan ging Joep ook plassen. Ja, echt waar...hij groef een kuiltje en deed zijn behoefte.....een echte kat op een franse bak.
Helaas, Joep zal niet meer met ons mee reizen, we zullen hem zeker missen.

Joep was blind geworden door te hoge bloeddruk en had een lichte beroerte gehad, waardoor hij niet meer goed kon lopen. Hij had trekjes van dementie want hij liep de hele dag rondjes. Dit was onze Joep niet, gelukkig dat de dierenarts dan met je mee denkt en het advies gaf dat het beter was om Joep te laten inslapen.
En zo geschiedde.
Bedankt Joep, je was een hele leuke, lieve, stoere avontuurlijke kater, en wij hebben ruim 8 jaar van je genoten.
Rust zacht.













 

4 opmerkingen:

  1. Lieve Joep....wat een mooie en leuke foto's toch van hem. Het laatste stukje van oma was hij. We gaan hem zeker missen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat je Joep zo lang mocht hebben. En wat jammer dat je hem nu moet missen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach wat sneu, gelukkig hebben jullie fijne herinneringen aan hem en leuke foto's. Maar zal wel raar zijn dat hij niet mee mee is op vakantie. Jullie maatje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Verdrietig he, zo'n trouwe huisgenoot en gezelschapsmaatje. Je zal nog lang terugdenken, met fijne herinneringen. Blijft altijd een gevoelig puntje.

    BeantwoordenVerwijderen