donderdag 22 april 2021

Gehackt of niet.....ik ga gewoon door......

Ik begin gewoon met een gezellig plaatje....een restjesquilt van iemand anders, wie? dat staat er niet bij, maar ik vind hem leuk.
Aangezien ik ook bezig ben met restverwerking kijk ik zo nu en dan op Pinterest om ideeën op te doen.
Daar moet je ook niet te lang naar blijven kijken want voor je het weet is er een uur om!
Gisteravond heb ik nog weer 15 blokken genaaid, dus het mandje raakt al aardig vol, ik heb er nu 59 en ik moet er 96, dus nog even te gaan.
Kijk, daar liggen ze veilig opgeborgen gebroederlijk of gezusterlijk of misschien wel gender neutraal naast elkaar in het projectmandje.
Het zo'n heerlijk ontspannen werkje om te doen, streepjes naaien en dan kijken welke er bij elkaar passen. Ik wordt er ZEN van.
Nu ik nog eens naar de beginfoto kijk, zie ik dat die quilt ook een leukerd is, misschien.....
Als deze af is ga ik er toch weer een maken, ja, zo zit dat.

Wat heb ik nog meer aan de hand.......
Nou, ik had ook nog een date met de Kringloopwinkel......en ik had een goede buit.
Ik zei tegen mijn lief dat ik nodig weer naar de Kringloop moest want iedereen is nog steeds aan het opruimen dus dan liggen er voor mij ook Schatten, ja, dat zijn het.
Ongelooflijk, ik vond er weer 6!
Er was nog een mevrouw tussen de schilderijen aan het zoeken en ik dacht :      Nee he, ze zal toch niet zoeken wat ik hebben wil.....ja, zo egoïstisch word ik dan { een beetje}
Gelukkig ze zocht wat anders....pfffffffff....
Ze zag wat ik er allemaal tussen uit haalde en vroeg wat ik daar mee ging doen....slopen ....was mijn antwoord. Ze dacht dat ik al die borduursels op ging hangen.....nou nee, dat niet.
Ik vertelde haar dat het tassen worden en dat ze die misschien deze zomer op de Weversmarkt kan kopen, als Corona ons goed gezind is. De markt is eventueel op 14 juli, schrijf het in de agenda.

Zal ik de buit even showen..........
Deze vaas met bloemen heb ik nogal eens gehad....toen was het op bruin linnen geborduurd en daar heb ik toen een hele leuke tas van gemaakt.

Wederom een oude meester....Murillo is zijn naam, een Spaanse kunstenaar, en het schilderij heet: 
De kleine fruitverkoper. Misschien dat ik een stof met fruitprint ga gebruiken....

Gewoon een landschapje, kan in Limburg zijn......Hij kwam heel er beschadigd uit de lijst, maar daar heb ik wel een oplossing voor. Het is soms verschrikkelijk moeilijk om die borduurwerken uit de lijst te krijgen, er is soms lijm gebruikt waarvan ik denk daar had je een huis mee kunnen bouwen....

Romantisch tafereel....duiven bij een duiventil.

Deze vind ik echt Prachtig, mijn favoriet .....

Ja, dat zien jullie goed, Rie Cramer....die plaatjes van haar pik je er meteen uit...Misschien dat ik deze zelf hou en hem verwerk in een quilt, dat is ook een optie....

Dit is de laatste en daarvan bleven de randen aan de lijst plakken, dus heb ik hem losgesneden. Nu is het borduurwerk iets kleiner geworden, geeft niks. Het krijgt een ander leven en het mag straks mee de wijde wereld in. Het plaatje is gewoon schattig. Nostalgie....

Zo weer even bij gekletst, dat moet zo nu en dan.
Ja, dat hacken via het internet dat is best wel een dingetje maar ik blijf gewoon blogjes schrijven hoor. Het is mijn uitlaatklep. Ik kan mezelf helemaal blij maken door een leuk verhaaltje te schrijven en als jullie dat allemaal lezen en reageren dan heb ik het goed gedaan, aangezien dat voldoening geeft ga ik op dezelfde voet door, gehackt of niet.
Als het nog vaker gaat gebeuren wordt het vinden van wachtwoorden wel een dingetje,......mmmmmm alvast maar over nadenken.
Fijne dag, groetjes, Marion.
de Haan in het plaatsje Chagny, Bourgogne streek.
Portugal is van de Hanen maar de Fransen ook. Bij ieder oorlogsmonument is ook altijd een haan te vinden. Deze Haan staat gewoon in het centrum van Chagny.









 

4 opmerkingen:

  1. Het laatste borduurwerk vind ik ook heel mooi. Goede vondsten weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb 14 juli in mijn agenda staan. Hopelijk zie ik jou, en je tassen, dan in het echt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zou heel leuk zijn....we duimen doorgang van de markt....

      Verwijderen
  3. Je bent lekker bezig met de restjes-quilt en de tassenproductie vordert ook gestaag. Ik was van de week ook bij een Kringloop en daar waren heel veel borduurwerken, allemaal ingelijst, grote, kleine en donkere en licht van kleur. Toch maar geen 1 gekocht maar ik dacht aan jou 😄
    Fijn weekend🌺

    BeantwoordenVerwijderen