donderdag 11 maart 2021

Winkelen met een "tijdslot"..........

 

Winkelen met een "tijdslot" is best een dingetje heb ik gemerkt. Het zit namelijk zo....ik wandel 's morgens met mijn grote vriendin Silka, in het park, het Wognumse bos genaamd.
In dit park hebben we paden met schelpjes en je kan, als je dat zelf leuk vind en de hond ook, buiten de paden wandelen. Je gaat dan door het gras langs de buitenkant van het park en hier en daar kun je dan via een balk over het water lopen. Heel leuk, alleen gras is vaak nat.
Daar zat mijn probleem, mijn schoenen hadden het begeven. Ik heb namelijk een hondenwandeljas en hondenwandelschoenen.....Met de jas is niets mis maar met de schoenen dus wel. Ze zijn lek, en met natte voeten wandelt het niet echt lekker.
Ze gaan de prullenbak in....met dank voor de lekkere wandelingen....

Ik moest dus nieuwe, maar hoe fiks je dat tijdens de lockdown? Niet dus, want dat soort schoenen moet je passen en ik ga die schoenen  dus niet via de post bestellen, dus ik stond in de wachtrij tot de winkels weer open mochten.
Mijn broer had ook nieuwe wandelschoenen gekocht bij de Decathlon, en dacht dat ik daar ook wel zou slagen.
Zo gezegd zo gedaan, afspraak gemaakt bij de Decathlon in Alkmaar en gister om 10 uur mocht ik komen en om half 11 moest ik weer weg zijn. Prima geregeld { dacht ik }
Het winkelcentrum in Alkmaar waar die winkel zit wordt namelijk verbouwd en je moet zelf maar uitzoeken hoe je bij de winkel komt waar je heen wilt.
Ik woon niet in Alkmaar dus ik was afgezet bij het winkelcentrum en ik zou op die plek ook weer worden opgehaald. Goed geregeld { dacht ik }
Bij de 1e ingang kwam ik niet verder dan de ACTION en met hulp van een mevrouw wist ik welke kant ik op moest......Ja, dat klopte, het was even lopen maar ik zag de winkel......er was wel een minpuntje...
ik stond achter een bouwhek!!! Onmogelijk dat ik zo bij de winkel kon komen.
Dan maar via de parkeergarage proberen, nee dat mocht niet van de parkeermeneer, dat was alleen voor auto's.....begrijpelijk hoor, maar je probeert wel eens wat.
Toen was daar een behulpzame chauffeur en die vertelde mij dat ik via de loopbrug het winkelcentrum in kon......mooi verhaal want dat was zeker 20 minuten lopen vanaf mijn plek.
Inmiddels was het al half 11!!!
Ik ben zonder schoenen naar huis gegaan.
Natuurlijk heb ik thuis gebeld en mijn excuses aangeboden voor het niet verschijnen op de afgesproken tijd.....en wat denk je...alle begrip want ik was al de zoveelste klant die het niet kon vinden.
pffffffff...daar zakt je broek toch vanaf.....ik heb de winkelmedewerker aangeraden om bij het telefonisch contact te vertellen dat ze alleen bereikbaar zijn via de loopbrug.
Maar eind goed al goed...
Gistermiddag kon ik nog terecht bij Karsten outdoor hier in Zwaag en binnen 10 minuten had ik nieuwe hondenwandelschoenen.........
En wat denken jullie....
Vanmorgen liep ik in het park te shinen met mijn nieuwe stappers......ze lopen heerlijk en ik kon er ook mee tegen de wind in lopen, kortom ik ben blij met mijn nieuwe hondenwandelschoenen en hoop er nog vele stappen mee te zetten, samen met Silka natuurlijk.

Zo beleef je toch nog een avontuur tijdens deze corona periode met half gesloten winkels....
Ik ben blij dat het toch gelukt is.
Fijne stormachtige dag, het is niet koud dus laat de stofjes maar eens lekker uit je hoofd waaien.
Het was ooit groen.......maar deze kleur is ook "mooi" van ouderdom.....








1 opmerking: