donderdag 25 maart 2021

25 Maart 1964......een belangrijke datum................

Vandaag is het 57 jaar geleden dat ik ZUS werd......eindelijk kregen wij een baby bij ons thuis. Wat had ik daar lang op gewacht. Iedereen in de klas had wel broertjes of zusjes, ik niet.......Hoe dat kon wist ik toen nog niet. Ik ben geboren in 1956 en was dus al bijna 8 jaar toen ik een broertje kreeg. Ik weet nog heel goed dat mijn moeder mij vertelde dat we een baby zouden krijgen. Eindelijk!!!
Ik was namelijk jaloers op alle kinderen in de klas waar een baby werd geboren. Ik had een klasgenoot die een zusje kreeg en toen zei ik tegen hem dat het niet eerlijk was want bij ons was nog niets en hun hadden er nu 6! dus hoorde die baby bij ons......grappig dat ik dat toen vond.
 Op een dag vertelde mijn moeder dus van de baby en ik mocht er met niemand over praten want dat was toen zo in 1963.
De volgende dag ging ik naar school samen met Betsy mijn vriendin. Onderweg zei ze tegen mij dat ze een geheim had....dat was apart want ik had ook een geheim.
Als jij het vertelt dan zeg ik het ook, dat spraken we af...
Bij Betsy zou een baby komen in de maand Juli, dan zouden ze met 3 kinderen zijn. Dat vond ik niet eerlijk want hun waren al met 2 kinderen, wij waren nu echt aan de beurt.
Ik vertelde haar dus van mijn geheim, wij zouden een baby krijgen in de maand Maart. { ik dacht dus dat het niet kon dat hun ook een baby zouden krijgen net als wij }
Maar het was echt zo, we kregen alle twee een broertje of zusje.
Bij ons had het dus bijna 8 jaar geduurd voor het zover was....de ooievaar was namelijk chauffeur buitenland dus vaak van huis......nu begrijp ik  wel dat het zo lang duurde.....
Op 25 Maart 1964 kreeg ik dus een broertje......ik weet het nog heel goed { een voordeel van mijn leeftijd}
's Morgens toen ik naar school moest deed mijn moeder erg vreemd en ze zei dat er misschien als ik uit school kwam om 12 uur een baby zou kunnen zijn.
Ik ben nog nooit zo snel thuis gekomen, en ........ja hoor, de baby lag in de wieg....

Kijk, hoe trots ik was.....
En vandaag wordt deze baby van toen al weer 57 jaar.....time flies.....
Wel leuk was het dat mijn vriendin Betsy later een zusje kreeg en dan mochten we samen wandelen met de baby's. Die 2 baby's pasten namelijk in de grote kinderwagen van mijn moeder.....vroeger waren die wagens heel groot vergeleken bij nu.
Het werd al snel een doerak van een ventje die er niet voor terugdeinsde om zijn 3-wieler te slopen....later had hij een skelter en was hij een soort van Max Verstappen op dat ding. Toen kon je nog op de weg spelen!
Hier werden we samen gekiekt door een fotograaf in Frankrijk, ik 17, hij 10......
Dat was dus wel jammer dat we zo'n groot leeftijdsverschil hadden....we zijn eigenlijk alle twee alleen op gegroeid. Ik ging trouwen op mijn 19e en hij was toen net 12.....daar zit dan een groot verschil qua interesses.
Ik ging de kroeg in en naar concerten van de Cats en Golden Earring....hij speelde braaf met Lego....wat een verschil....
Dat hebben we allemaal ingehaald en nu zijn wij een echte Broer en Zus, door dik en dun. 
In mijn man vond mijn broer eigenlijk de broer die hij niet had, dus dat was ook weer leuk.
Straks ga ik lekker even koffie drinken bij mijn broer, die door corona thuis werkt. Zo heeft corona toch een voordeel.

Lieve broer, gefeliciteerd en nog vele jaren, dikke knuffel van je zus......tot straks.
groetjes, Marion.
Dit plaatje is voor jou omdat jij jeugd-kampioen jeu de boules van de Franse camping was, heel bijzonder toen voor een Hollandse jongen.
Kan je het nog steeds zo goed?












 

2 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd met je broer. Mijn broer wist te vertellen dat de dikke schillenboer een baby in zijn buik had want mannen krijgen jongens en vrouwen meisjes. ha ha daar plagen we hem nog wel eens mee.

    BeantwoordenVerwijderen