dinsdag 4 oktober 2022

Zo ben je goed......en zo heb je CORONA!

En dat ziet er dus zo uit......deze mooie ronde ballen reizen dus door mijn lijf.....en niet alleen door mijn lijf ook door het lijf van mijn lief. Ja, dat is wel mooi, we hebben het alle twee.
Zondag middag kregen we alle twee wat keelpijn....nou ja, dat kan....Maar tegen middernacht waren we alle twee heel beroerd, hoesten, hoofdpijn en een dichte neus, grieperig, zal ik maar zeggen.
Maandag ochtend belt onze jongste dochter dat ze corona heeft en die was hier vrijdagochtend geweest......mmmm dacht ik...we moesten maar even een testje doen.....en jawel hoor...
BINGO.....
Dus 5 dagen carantaine, en maar hopen dat we een milde vorm hebben gekregen.

Onze reis naar huis verliep overigens prima, alleen vanuit Changy hadden we regen, ook tijdens het opruimen 's morgens. Dat is gewoon niet leuk maar komt zo af en toe voor. We hadden regen tot Nancy en toen eindelijk het zonnetje. Dan ben je nog een kleine 100 km. van Luxemburg af, dus daar hadden we mooi weer en de volgende dag ook. Het 1e stuk van die reisdag ging heel voorspoedig, door Luxemburg en België, maar dan volgt Nederland......Het ging redelijk tot Amsterdam, daar ongeveer een uur werk gehad. Nou ja, alles is weer heel aangekomen en dat is ook best wel fijn. Als je soms ziet wat voor acrobaten er op de weg zitten..........ik zeg er verder niets over.
Jullie snappen het dus al, we zijn weer op honk. Het rijdende huis staat ook alweer in de stalling, schoongemaakt en wel. Gelukkig had ik die klus meteen vrijdag aangepakt anders was ik in de problemen gekomen. Maar goed, ik had natuurlijk evengoed ook plannen voor deze week, die gaan niet door, ik kan de "hup" niet krijgen, ben ontzettend M O E .

Deze afgelopen vakantie heb ik de laatste 2 delen van de Reizigers serie uitgelezen. Het betrof 2 boeken van ongeveer 700 pagina's per deel...maar o, wat weer een prachtige verhalen. Ik ben dan altijd een beetje teleurgesteld als ik de boeken uit heb...ja, dat is ook wat, gewoon omdat ik ze zo mooi vond.
Ik had dus aan 2 boeken genoeg dit keer. Natuurlijk ook nog sokjes gebreid, 4 paar staan er klaar, dus nu nog wachten op de baby's, maar dat komt wel goed.

Laat ik jullie nog wel even mijn verzameling wijnhuisjes zien, het zijn eigenlijk kleine gereedschap schuurtjes, die in de wijngaarden staan. De wijnboer kan er ook in schuilen als het al te hard regent.

Ze zijn wel bijna altijd van steen......

Soms versierd met de wijnnaam van die plaats zoals hier, Vauvry....

Soms zijn ze vierkant....

en soms zijn ze rond, en deze heeft ook tekst, du Breuil...
Toch weer wat nieuwe huisjes gevonden.
Wel tot zover maar weer,
fijne dag, groetjes,
Marion.

En ik ben zo langzaam als een


S L A K 
deze staat bij een heel beroemd wijndorp.....










 

9 opmerkingen:

  1. Beterschap voor jullie beiden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer leuk verhaal Marion, jammer van de Coronabesmetting. Beterschap

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem is Marijke hoor, niks geen anoniems aan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank voor jullie beterschapswensen….tot nog toe valt het mee met mij, mijn liefheeft wat meer last…mannen zijn toch wat gevoeliger, hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi geschreven Marion en Beterschap voor jullie allebei .

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oef, wat vervelend, die Corona. Nu maar even rustig aan doen en hopelijk knappen jullie snel op.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beterschap voor jullie allebei Marion wat vervelend 😝

    BeantwoordenVerwijderen