maandag 26 september 2022

Het blijft G E N I E T E N ………



En dan rij je op zo’n prachtig klein weggetje en daar loopt een kudde schapen….helaas hadden de beestjes erg weinig te vreten….Ze kwamen hard hollend naar me toe want ze dachten natuurlijk dat ik wel wat te eten had voor ze…..
Soms denk ik wel eens, als schaap heb je echt geen leuk leven. In Nederland is geen schaduw in een weiland, hier in Frankrijk wel, in Nederland kunnen ze schuilen onder een oude kar of een of ander roestig geval, de wol wordt er vaak heel laat in het seizoen afgehaald, arme dieren stikken van de hitte, en zo bedoel ik dat. Vaak is mijn gedachte, “ kan zo wel, het is maar een schaap….” 
Ik pleit voor meer bomen in een weiland voor alle dieren, wat hier kan, kan in Nederland ook….Dan hebben we ook minder stikstof bij de boeren……win/win…
En dan sta je plotseling oog in oog met een heus kasteel….Het kasteel van Rully, lekkere wijn maken ze daar…..Er is helaas hier geen vereniging van Monumentenzorg, dus het kasteel is inmiddels in zeer slechte staat…..Het is echt een imposant gebouw…..

En dan kom je aan de achterkant van het kasteel en die zie je een lila veld van bloementjes….ik dacht Herfsttijloos, maar toen ik dichterbij kwam bleken het kleine cyclaampjes te zijn, heeeeeel veeeeel…prachtig zo’n bloementjes tapijt….
Even verder spotte ik deze mooie oude kar, volgeladen met…..ja, lege vaten…..maar wel mooi om te zien…

Naast het kasteel van Rully, zag ik ook nog deze 2 mooie oude deuren…..vader en zoon deuren…Dit was ooit de poort van de binnenplaats…..


En wat te denken van deze oprijlaan, gewoon omdat het kan…..aan het einde staat een klein kasteeltje en dat is nu een hotel. Goed gedaan dan raakt hij niet in verval.

Het blogje van vandaag eindigt hier, de koffie is klaar, en daarna brood halen en een ritje plannen.
Fijne dag allemaal, groetjes uit een zonnig Frankrijk, temperatuur 14 graden, prima weertje.
Marion.











 

2 opmerkingen:

  1. Prachtige dag zo te zien, mooi dat kasteel met de wijnranken op de voorgrond.
    Fijne dag, groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is Frankrijk toch mooi hè.ik zit lekker te genieten .

    BeantwoordenVerwijderen