dinsdag 20 september 2022

Op vakantie moet je ook eten…………..

Dit is een beeld van een Bresse Kip, de lekkerste kip die er is, zeggen ze……Hoe je kan zien dat het een Bresse kip is, ja zelfs als zij al geslacht is, ze heeft namelijk blauwe poten…..ja, echt waar…..en in Frankrijk laten ze die poten eraan zitten als bewijs.
Nou eten wij niet iedere dag kip, maar ik was gister wel op een prachtige plek waar deze kip veel eer krijgt toe bedeeld.
Wij hadden van mensen op een andere camping over het stadje Vonnas gehoord, onthou deze plaats als je van Frankrijk houdt. Middenin Vonnas is een apart stadje gemaakt, Village Blanc. Hoezo? Nou George Blanc is een topkok en die heeft zijn eigen stadje gebouwd in Vonnas waar zijn vader ooit burgemeester was. En de Bresse kip dan? Nou,  hij maakte de lekkerste gerechten met deze kip.
Kijk daar heb je hem, zomaar komt hij uit de struiken aangelopen……nee hoor, we hebben hem niet gezien. Het is een 3 sterren kok, al heel veel jaar…..als je zijn naam intikt op Google kom je alles over hem te weten. Er is zelfs een camping, daar hadden die mensen gestaan en zo kwamen wij het aan de weet. Vanuit Fleurie is het slechts 30 kilometer, dus leuk te doen.
Heel veel zeer bekende mensen van over de hele wereld kwamen al bij deze kok aan tafel zitten…
Hier in deze korst zit een Bresse kip verstopt, een succesnummer van kok Blanc…..Wel een dikke, goed gevulde portemonnee me nemen als je er zou willen eten…..maar dat snappen jullie wel…..
Het is wel een plek voor mijn vrienden amateur koks, Gerard en Ger….wat zouden jullie daar kunnen smullen en van alles leren….Misschien kunnen jullie ooit een keer gaan….


Kijk dan krijg je dus dit soort creaties op je bord…..


Ik heb wat bekenden op de kiek gezet, er was gewoon een hele foto galerij…


Julien Clerc…..
Honderden  foto’s hangen er, erg leuk om te zien.

Maar ik heb ook nog een recept voor jullie….Als je nou niet van witte bonen houdt dan is dit misschien een lekkere, ja lekker is het, optie…
1 pot witte bonen, 1 rode paprika, 2 a 3 uien, wat knoflook, en ongeveer 6 tomaten, wat zout, zwarte peper en Provençaalse kruiden. Een pakje spekblokjes en een pakje lange dunne worstjes van de Lidl.
Eerst zet je de spekblokjes zachtje op zodat die langzaam uitbakken, met hulp van een klein beetje olijfolie….dan knip je kleine stukjes van die worstjes met de schaar, dat gaat het makkelijkst, ongeveer vingerkootje groot. Als de spekjes bijna klaar zijn de worstjes erbij en dan de gesneden uien en daarna de rode paprika in stukjes. Lekker laten gaan tot alles zacht is. De tomaten in wat grovere stukken snijden en erbij doen en tot slot de niet uitgelekte witte bonen erbij. Dan kruiden met zout, peper en de knoflook toevoegen en een flinke eetlepel Provençaalse kruiden. Lekker laten sudderen op laag vuur….
Opdienen met eventueel wat stokbrood om te dopen want de saus is natuurlijk ook heel erg lekker.
Ik wil wedden dat je zult smullen van deze witte bonenschotel. Ooit, ik denk in de jaren 70, was dit een Allerhande recept en ik maak het vaak op vakantie en zeker thuis.
Bonne Appetit

Nou dit was het verhaaltje van vandaag
Fijne dag, ik hoop dat jullie ook zulk mooi weer hebben…wij volop zon wel wat frisser, maar dat geeft niet.
Groetjes, Marion.





 

1 opmerking: