woensdag 12 oktober 2022

Wat een heerlijk weer zo in Oktober......

Gewoon een mooi plaatje om mee te beginnen......Wijnhuisje in de herfstzon.....

Maandag zijn we na het bezoek aan de huisarts inderdaad in het ziekenhuis beland....bloed prikken en een aantal longfoto's moesten er gemaakt worden, dit allemaal naar aanleiding van de snerpende pijn die mijn lief in zijn rug kreeg. Alles werd met spoed gedaan want als er echt wat mis was, en dat was zeker niet ondenkbaar, dan kon hij zelfs de longarts nog zien. 
Gelukkig viel het allemaal mee, een kleine ontstekingswaarde in zijn bloed en een kleine vorm van longembolie op de foto, wat maar heel klein was maar toch, en daarom moest hij gister weer naar de huisarts voor een check up. Als dat niet goed was werd het alsnog de longarts, maar het komt allemaal met een sisser af. Mijn lief zal er wel rekening mee moeten houden dat hij dit vaker kan krijgen bij ernstige verkoudheid of griep. Nou oké, daar is mee te leven.
Een wijngaard in herfstkleuren....kijk hoe mooi rood die druiven ranken kleuren. Het is dat ik weer thuis ben maar ik zou het zo graag helemaal rood willen zien......Dit jaar maar niet met al die energie problemen in het Franse land.
Nergens om, maar als Fransen staken, op wat voor gebied dan ook, dan is het wel altijd massaal, en ze winnen dan ook nog. Ze leggen gewoon een heel land "lam"....dat zou hier nooit lukken, veel te veel verdeeldheid......{Misschien zouden we van hun wat kunnen leren}


Gistermiddag zijn we lekker even op de fiets gestapt en hebben we een heerlijk rondje gemaakt. We kwamen nog langs een West-Fries verkoopstalletje en hebben daar nog grauwe erwten gescoord. Dat vind ik altijd zo lekker in de winter.
Eerst 24 uur weken en dan koken. Dan maak ik een Italiaanse roerbak met hartige dunne worstjes, die ik in stukjes knip en dan als alles gaar is de grauwe erwten er nog even bij om door te warmen. Tot slot op je bord nog een  flinke lik mosterd....smullen maar.......
Verder had ik vannacht de oppas, makkelijk te doen...de mannetjes kwamen om 7 uur en gingen vrij snel naar bed en vanmorgen was het kleren aan, eten en toen kwam mamma ze al weer halen voor school. Hun naar school en opvang en mamma slapen en aankomende nacht nog een keer. Makkie!




Vandaag ga ik maar weer eens in het atelier kijken, er ligt daar genoeg aan ideeën en plannen die nodig moeten worden uitgewerkt. Nee, ik laat me niet opjagen maar heb wel erge jeukerige handen om te beginnen......Gister al een klein opdrachtje gedaan, dus dat was al een feestje, vandaag gaan we het groter aanpakken.

Wens jullie dus ook een fijne dag, groetjes,
Marion.





 

3 opmerkingen:

  1. hoi Marion je spullen voor tassen ed liggen klaar in Alkmaar.
    0 6 1 2 5 5 0 5 2 3 Gerty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig maar dat het mee viel maar leuk is het niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn hoor, alles goed met manlief. Take care 🙏

    BeantwoordenVerwijderen