zondag 9 oktober 2022

Frankrijk zucht onder een staking......

Kijk dit plaatje komt ook mij bekend voor......lege energie tanks in het Franse land. Ook wij moesten 3 weken terug al zoeken naar energie voor de auto vanwege grote tekorten. Lange rijen voor de tankstations, ja, tot zelfs op de wegen stonden ze te wachten.....Ik ben zo blij dat wij vorige week al thuis zijn gekomen, anders hadden wij ook ergens gestaan.....daar wil ik niet aan denken....
Arme Fransen, ik voel met ze mee.....Heel veel  Fransen rijden diesel, en dat is ook altijd het eerste op....daar kwamen wij met onze diesel ook achter. Dan maar elektrisch rijden zeg je....nou  dat is zeker nog geen optie.....hoelang gaan wij erover doen om dan in Zuid Frankrijk te komen met een caravan achter ons aan. DAT IS NU NOG ONMOGELIJK
en wie zegt dat het wel kan die weet er niets van.
De plaatsen om elektrisch te tanken zijn schaars en er zijn per tankstation te weinig laadpalen plus de drukte voor die laadpalen.....je bent zomaar eens 1 1/2 uur bezig om stroom te tanken!
Sorry, voor mij geen optie, jammer maar helaas.
Het is zondag  dus even aandacht voor het haantje op de kerktoren....

Ik ben inmiddels weer corona vrij en mijn lief ook, maar....
Ik heb totaal geen klachten meer en hij kreeg vrijdag avond weer scheuten in zijn rug. Het voelde hetzelfde als in 2021, toen had hij een abces aan een long.....Nou ben ik natuurlijk geen dokter, maar ik zag gewoon dit is hetzelfde......wat te doen? We hebben de huisartsenpost {hap} gebeld, die zijn er toch voor in het weekend. We hadden een heel gesprek en toen kwam de vraag wat of we eigenlijk van de {hap} wilden. Nou graag dat er iemand naar mijn lief kon kijken, zijn longen beluisteren, misschien een longfoto maken....Vorig jaar had hij heel veel vocht achter zijn longen en dat was best een probleem, dus dat wilde ik voorkomen.
Helaas.......neemt u maar een paracetamolletje en dan maandag maar naar de eigen huisarts, dat was het advies!
Sorry hoor......ik was even uit het veld geslagen.....ze lezen alles in zijn dossier en dan is dit de oplossing.....
Maar goed, het is niet anders tot ik ineens bedacht dat hij nog antibiotica had van de vorige keer.
Ik zeg het nog eens, ik ben geen dokter maar hij heeft ze ingenomen en inmiddels is de pijn dragelijk. Soms moet het maar gaan zoals het gaat. 
Maandag zien we wel verder, bij de huisarts.

Deze stoere BINK, Phlynn, wordt vandaag 6 jaar. Waar blijft de tijd.....Het is de oudste zoon van onze jongste dochter, en ons op een na jongste kleinkind. Het broertje van Phlynn is de jongste van het vijftal.
Alvast gefeliciteerd en tot vanmiddag.
Het kopen van een kadootje is ook niet meer zo makkelijk. Hij vroeg iets van Sonic. Ik naar het plaatselijke speelgoed paleis op zoek naar Sonic. De mevrouw van de winkel kende het niet dus die ging het opzoeken......dat betekende dus dat ze het niet hadden. Gelukkig had ze wel gewoon LEGO, dus oma vond wel wat.
Kennen jullie Sonic? nou ik inmiddels wel, kijk hier een plaatje....

Dit poppetje beleeft allerlei avonturen en is een hype op Phlynn zijn school.
Vanmiddag mogen we even komen feliciteren, dus dat is wel gezellig.

Nog een deurtje uit het franse land....deze eigenaar kan zo zijn garage inrollen als hij de deuren open zet.....

Ik wens jullie een fijne zondag  met zon, dat schijnt te lukken.....kunnen we toch nog fietsen vanmiddag.

groetjes, Marion.
Gewoon een PRACHTIG hek....













 

1 opmerking:

  1. Ok dus paps verhaal krijgt nog een staartje, dat dacht ik eigenlijk al want het zag er niet goed uit vrijdag. Stom dat die hap je zo weer afwimpelt, soms lijkt het wel alsof ze dat expres doen. Net als mijn buikpijn toen. Neem maar pijnstillers mevrouw. Uiteindelijk eileider ontsteking, operatie en al. Dit komt echt door mensen die voor elke scheet maar de huisarts gaan. Ik hoop op het beste voor pap, niet nog een keer die ellende van toen. Tot vanmiddag.

    BeantwoordenVerwijderen