dinsdag 27 juli 2021

Gister was het Maandag.....

Gister was het maandag, eigenlijk Wasdag, zeiden ze en deden ze vroeger......Normaal gesproken rommel ik dan ook wat aan in huis, stofzuigen, toilet schoonmaken, de badkamer soppen en zo zijn er nog wel wat dingen.
Maar gister had ik een TOP Maandag......hoezo?
De dag begon al vroeg, ik stond al om 5.30 onder de douche, ja, wel wat vroeg maar dat moest. Ik had de kleintjes van dochterlief te slapen want mamma had nachtdienst. Eerst heb ik Phlynn wakker gemaakt, aangekleed en een broodje gegeven, daarna zijn broertje Morgan uit bed gevist, ook kleren aan en een fles gegeven...zo die waren op weg....Om 7 uur kwam mijn dochter hun ophalen voor het kinderdagverblijf.
Terwijl ik daar mee bezig was had ik ook onderhand de tafel gedekt voor mijn lief want die ging met auto's spelen en kleinzoon Ilay mocht mee. Mijn lief stond om 6.15 op, dus het was hier al een en al gezelligheid. {Gelukkig is er zelfs om die tijd al kinder tv....nooit geweten }
Toen dochterlief er was heb ik Silka uitgelaten en dat ging ook vlot, weinig andere honden want het is vakantie. Scheelt toch weer in tijd want anders maak ik toch altijd even een kletspraatje, sorry hoor.
Daarna gauw andere kleren aan, beetje optutten, want ik zou om 8 uur worden opgehaald door mijn oudste dochter want wij gingen samen naar....
Amsterdam.
Wij gingen naar de Westermarkt en de Noordermarkt, lappen stof scoren.....


Dank zij mijn dochter, die in Amsterdam heeft gewoond, waren we al om 8.45 op de markt. Lekker rustig, ook door vakantie, en daardoor ook lekker corona veilig. Mijn dochter weet heel goed de weg in Amsterdam, dus we hadden geparkeerd bij het Westerpark en liepen zo via het zwembad naar de Westermarkt. { denk nou niet dat ik de weg weet in Amsterdam want dat is niet zo. Ik weet alleen de Kalverstraat en de Nieuwe dijk en de weg van en naar het station}Maar goed zo met dochterlief ging het prima. Toen we bij de Noordermarkt kwamen hebben we natuurlijk eerst een lekker bakkie koffie gescoord met uiteraard de wereldberoemde appeltaart.

Winkel 43...is de naam
Hier eet je de lekkerste appeltaart van Nederland en ook het grootste stuk ooit...
Mijn dochter en ik namen 1 punt met 2 vorkjes, dat was meer dan voldoende en lekkerrrrrrrrr!

Zo ziet dat eruit en de smaak is mmmmmmmmmmm, en de korst is goed krokant, echt zo lekker. Ze bakken de hele dag door, alleen daar kunnen zitten is nog wel een dingetje...het is er altijd DRUK!
Dus wij hadden het goed gedaan we waren precies op tijd, dan moet je dus wel vroeg opstaan....

Heb ik ook lappen gekocht?
Ja zeker, kijk maar even mee.....
Leuke,  gezellige lappen toch?
Ik kan er wat mee, en nog wat knoopjes en band en garen. Top.
Zo kwam het dat we om 11.30 weer in het Wognumse waren, dat kwam mooi uit. Samen even Silka uitgelaten want ik had nog een verrassing voor mijn dochter. We gingen ook nog ergens lunchen, dat wilde ik graag.
Voor haar was het ook een uitje zo even met haar moeder en zonder kinderen op stap { pappa had de oppas } en zij had gereden en de parkeer betaald dus kreeg ze van mij de lunch.
Vlakbij Hoorn zit een vd Valk en daar zijn we heen gegaan, lekker buiten gezeten en wat hadden we als lunch?
Als je beetje heb opgelet weet je wat ik heel lekker vind........
mijn dochter trouwens ook....is dus toch besmettelijk.....
Ja hoor, mijn lievelings lunch.....een broodje kroket.....zoooooooooo lekker.....

En dan wordt  een wat gewone maandag en soort van feestdag. Ik had een hele leuke start van de week.
Vandaag halen we de schade weer in...
de lunch wordt weer gewoon een bak salade, wel lekker hoor maar af en toe voel ik mij wat konijnachtig..... ik kauw al net als een konijn.....iedere dag al die rauwkost.....maar ja het is voor het goede doel zal ik maar zeggen.

Zo, jullie zijn weer op de hoogte....fijne dinsdag,
groetjes, Marion.

een schattig deurtje, maar er groeit wat voor.....









 

 



 

4 opmerkingen:

  1. Heerlijk zo een maandag. De appeltaart is geweldig. Denk wel 20 jaar geleden dat ik daar was. Misschien weer eens doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was enorm gezellig en zo leuk om weer eens in Amsterdam te zijn! Dank je wel voor de leuke dag mam! Echt een heerlijke dag in de zomervakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gezellig berichtje over de gezellige maandag. En je hield zelfs nog een halve dag over. Zo heb je wel wat aan je dag.

    BeantwoordenVerwijderen