donderdag 5 augustus 2021

Een heerlijke Franse Klassieker...........

Dit is een plaatje van 2 huisschilders......dat was ik ook afgelopen week. Je hebt schilders en schilders nietwaar. Een portret schilderen dat kan ik niet maar mijn huis schilderen, dat vind ik erg leuk om te doen.
Aangezien wij vorig jaar een nieuw voorraam hebben gekregen moesten wij wel met de kwast aan de slag. Om zo'n nieuw raam zetten ze namelijk een latje wat het raam op zijn plaats houdt en aangezien wij een bruin kozijn hebben en het latje wit is, moet je gewoon schilderen. Het weer was goed dus aan de slag.
Eerst schoonmaken, dan schuren, dan weer schoonmaken en dan kan je schilderen.
Aangezien ik het proces wat wilde versnellen had ik het raam afgeplakt langs het kozijn zodat ik niet zo heel precies hoefde te werken. Het ging als een tierelier, YES!
Dinsdag was alles in de verf, drogen............ dan kon woensdag het afplakband eraf.
Zo gezegd zo gedaan.............bleef de verf, die ik op dat glaslatje had gesmeerd, gewoon aan mijn afplakband hangen......nou ja zeg.....
Dus vandaag toch maar heel zorgvuldig, zonder afplakband, het kozijn alsnog geschilderd.
Mooi geworden al zeg ik het zelf.

Dit was het verfverhaal, nu het recept......

Er was vandaag in onze whats app groep een verhaaltje over een pizza en daar reageerde iedereen op met de mededeling wat hij of zij aan het eten waren.
 de een had spinazie en de andere snijboontjes.........
Ja, bij spinazie hoort voor mij zeker een gehaktbal.....
Dit is de normale snijbonen maaltijd en ik maak snijbonen altijd met ui, tomaten, en knoflook.....zooooooooo  lekkkerrrrrrrr....probeer maar eens.
Maar we dwalen af...
Wij aten vandaag salade nicoise, naar een recept van onze franse buurvrouw, tante Bernadette uit Parijs, waar ik met mijn ouders vele jaren naast gestaan heb op de camping aan de Riviera.
Wat heb je nodig....
Ik heb er inmiddels wel een eigen twist aangegeven.......

* Het hart van een gewone krop sla, of een zakje gemengde sla
* 1 rode ui, het liefst in dunne ringen
* 1 of 2 tenen geperste knoflook
*wat cherry tomaten, net zoveel als je zelf wilt
* Een handje gekookte sperciebonen
* 6 kleine gekookte roseval aardappeltjes, maar ik doe heel vaak kleine opperdoezer rondjes
*1 pot ontpitte zwarte olijven
* 1 blikje tonijn op olijfolie.......maar mijn lief lust geen vis dus ik neem gerookte kip
* pijnboompitjes, even geroosterd in een droge koekenpan
* bij 2 personen 3 hard gekookte eieren
* een citroen, mosterd en olijfolie, wat zeezout en wat grove peper en een paar ansjovissen heel fijn gesneden

Je kan het op de borden serveren maar ik doe alles in een grote schaal en we eten er een stokbrood bij met kruidenboter of groene pesto.

Eerst de sla in de kom, dan de boontjes, de ui, de gare opperdoezertjes en de kip. Dit alles voorzichtig mengen en dan volgt de rest vanzelf.
Van de uitgeperste citroen, mosterd en olijfolie maak je een dressing, daar gaat de geperste knoflook doorheen en de zout en peper, en dat giet je tenslotte over de salade.
Je topt het geheel af met de in zessen gesneden eieren.

Ik zou zeggen gewoon een keer maken, je zult ervan smullen.
Met dank aan Bernadette Giro, voor dat heerlijke recept, ze zou het eigenlijk eens moeten proeven met die opperdoezer rondjes erin verwerkt.


Zo, vanavond op tijd naar bed want morgen is het afzien voor mij en mijn 2 vriendinnen. Morgen rijden wij de toer de Molenweg.
Altijd een zeer gezellige dag en we hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn morgen, dat blijft spannend.
Jullie horen hier nog meer over.

Gezellige avond nog,
groetjes, Marion.

Ik ben er helemaal KLAAR voor....kom maar op met die toer.....




















2 opmerkingen:

  1. Na zo'n heerlijke salade is het goed fietsen morgen. Veel plezier, neem voor de zekerheid je regenjas maar mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja wel jammer dat ze regen voorspellen.....

    BeantwoordenVerwijderen