zaterdag 21 maart 2020

Jampotdekseltje, jojomaker, draad en naald......

Hier ligt de quilt nog even mooi te zijn maar er moet natuurlijk nog het een en ander gebeuren......de lagen moeten nog op elkaar worden genaaid.
Heb wel samen met mijn lief de lagen op elkaar gelegd, op de grond in de woonkamer, daar is plek. Op een tafel is dat een gehannes vind ik, maar zo op de grond ging prima.
Gelukkig had ik wel eerst de stofzuiger even laten werken anders hadden we nu een harige quilt denk ik, met dank aan Silka, en de katten.
Je zou het niet denken maar deze hond verliest toch een haar....echt als je haar kamt komt er niets af maar in huis liggen ze allemaal.....bizar. Ik denk wel eens misschien toch wat lijm door het voer...nee hoor, grapje...
Maar goed weer even terug naar de quilt.....
Nu heb ik bedacht dat ik de lagen dmv jojo's aan elkaar ga zetten, jojo's van spijkerstof.
Nou weten jullie allemaal dat spijkerstof vrij stug is dus kleine jojo's maken is geen optie. Maar....................
Gelukkig is daar de kringloopwinkel, en daar vond ik een jurkje en een overhemd.
lekker soepel vallend spijkerstofje, helemaal TOP!
Wat te doen....
Hier zijn de benodigdheden.....

Een cirkel tekenen met het jampotdekseltje op de jurk, uitknippen en dan in de jojo maker leggen. Met naald en draad langs de gaatjes gaan en dan heb je binnen no time een jojo.
Zie hier de cirkels...
En zo wordt dan de jojo.

De jojo's komen dan op het kruispunt van de 4 gekleurde lapjes dat lijkt mij heel leuk worden...spijkerstof is immers dan overal te zien.
En als deze benodigdheden stop ik dan in dit spijkerbakje, ooit gevonden bij de WIBRA, en zet dit dan vlakbij mijn stoel neer aan de grote tafel. Tussendoor lees ik meestal een boek nu moet ik de jojo fabriek draaiende houden want er worden ongeveer 80!! jojo's verwacht.
Ik verveel mij voorlopig niet.
Ik was al aan het denken .......10 per dag dan ben ik in een week klaar, zou dat haalbaar zijn met mijn handen....proberen natuurlijk, kan altijd nog langzamer gaan.....ik laat de artose niet winnen dat is mijn lijfspreuk.
En gelukkig kon ik gister met hulp van de buurvrouw weer wat paracetamol kopen dus de pijn is weer te hanteren. { Ik heb nu dus weer 6 doosjes van 20 stuks, ook een beetje hamstergedrag, sorry }

Nog even over mijn oude foto's die niet meer op de blog's te zien zijn..
Jullie zullen zien dat er binnen no time weer veel foto's op mijn blog staan, fotograferen blijf ik toch en bloggen ook.
   
Nou, en zo rollen we dan na een bizarre week door het coronavirus toch gewoon weer het weekend in.
Het voorjaar klopt op de deur, ook daar wel even op letten hoor, alle blaadjes komen weer aan de bomen en de heesters staan in bloei.Lammetjes dartelen hier ook al in de wei, schattig om te zien. Ook verwacht ik binnen een week hier de eerste tulpenvelden in bloei te zien staan, dat is ook altijd zo mooi en kleurig.
Helaas dit jaar zonder buitenlandse toeristen.....
Dit is een plaatje van vorig jaar toen waren mijn kleikinderen lammetjes kijken bij een boerderij en daar stonden ook deze tulpen in de bloei, een echt West-Fries plaatje.
Kijken bij de lammetjes zal dit jaar ook wel niet door gaan, helaas......

Goed, allemaal een fijn weekend, maak er toch maar wat van.....
groetjes, Marion.


1 opmerking:

  1. Wat wordt de quilt toch stoer! En helaas geen lammetjes kijken, heel jammer. Ik had er zelf al helemaal zin in.

    BeantwoordenVerwijderen