woensdag 4 mei 2022

We gingen even tanken……….

En dan loop je door een straatje en dan zie je dit……een prachtig kunstwerk van een vrouw onder een paraplu en de regen druipt eraf in de fonteinbak. Eigenlijk is die regen de sproeiende fontein, zo leuk bedacht….
Maar goed wij gingen ook even tanken gister, nee, geen diesel of benzine…..maar Wijn…..Heerlijke Cote Ventoux wijn. Hier in de Provence zit je dicht bij het vuur qua lekkere wijnen. Hier vandaan zijn we 25 km. Gereden naar de plaats Apt want daar staat een heel groot wijnhuis waar ze deze wijn los { en vrac in het frans} verkopen. Wij nemen altijd wijn mee naar huis in grote jerrycans  en gaan dat dan thuis bottelen. Zo’n leuk werkje want je geniet dan nog even na van je vakantie.
Het wijnhuis heet Sylla, dus mocht je ooit in de buurt van Apt zijn, ga daar even kijken en misschien wel kopen. Ze verkopen het in flessen en pakken van 3 en 5 liter en dan ook los.
Overigens hadden we daar gister wel een fikse donderbui….heel apart want het regende eerst niet en zo ineens werd het donker en ja hoor, daar was de bui……niet erg, we zaten in de auto dus dat kon geen last.
Hier het wijnhuis….voorheen kon je er ook eten en dan een heerlijke wijn uitkiezen bij je gerecht….door corona kan dat nu even niet, wel jammer….

Hier een hoekje met pakken wijn……Mijn lief staat op de achtergrond en houdt het tanken in de gaten….

Een kurken machine, wij hebben er thuis ook zo een dank zij vriend Gerard die hem voor ons heeft gevonden…..


En zo ziet zo’n tankstation eruit…..het is net als benzine en diesel gewoon van die pistolen waar het uit komt, heerlijke Ventoux wijn.
Gister avond hebben we bij het eten deze heerlijke wijn natuurlijk geproefd……conclusie Lekker…
We aten ook nog eens heerlijk Frans, namelijk Ratatouille…..lekker dopen met stokbrood, Franse kaas toe…zo lekker…


Kijk het is klaar, we gaan aan tafel…..recept is makkelijk…..uien, paprika groen en rood, courgette en aubergine, tomaten en een aardappel voor de binding.  Kruiden met zout,peper en Provençaalse kruiden, die zijn onmisbaar in dit gerecht.Vlees kan ook, ik had Franse gekruide worstjes in kleine stukjes, maar kip, varkensvlees of gehaktballetjes kan ook.Het heet een Ratjetoe, dus doe maar wat jezelf lekker vindt.
Een wijnhuis hekwerk met smeedijzeren bloemen…..de kleur zie je hier veel, mooi is anders…


Ik weet nog niet wat de dag vandaag brengt, het is alweer heerlijk weer, dus koffie gaan we buiten drinken en straks wat boodschapjes doen en een heerlijk stokbrood halen.
Dank voor jullie medeleven met mijn rug en heup, het gaat al beter, maar is nog niet over…..zondag mag ik in de herkansing naar de markt hoop ik…..
Ik oefen in het zwembad door te lopen in het water dat is een goede beweging en het helpt.
Dit was weer een Frans blogje, nog een plaatje toe en groetjes van 
Marion.









 

5 opmerkingen:

  1. Inderdaad een prachtig kunstwerk! Heel mooi. En ik ben blij dat jullie hebben getankt. Heerlijk met ratatouille, jammie, echt Frans. Goed dat je loopt in het water, blijven bewegen maar dat is niet makkelijk met pijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit bericht was van mij, maar staat als anoniem.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig gaat het beter met rug/heup. Smakelijk é tenen proost 🍾🥂

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo te lezen genieten jullie wel, ondanks de heupen en ruggen, bij ons vandaag ook lekker weer . Doe deze week mee met de 🚲Vierdaagse, ook weer leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk om zo je wijn te kopen. En dan heb je thuis inderdaad nog een leuk werkje te doen. Fijn dat het lijf iets meer meewerkt.

    BeantwoordenVerwijderen