donderdag 12 mei 2022

Het laatste blogje vanuit het Franse land…..

Hoe leuk is dit…..een wijnhuisje, die je in de wijngaarden ziet voor opslag van gereedschap, gemaakt van het afval van druivenplantages…..De muren van druivenstronken, de deur van druiventakken en het dak van grotere druiventakken….ik vond het een kunstwerk. Waar je het kan vinden….bij de 2e afslag van Puligny-Montrachet……hele dure wijnen komen daar vandaan……het plaatsje is gewoon oud en leuk….totaal geen opsmuk…..

Wij zijn weer terug in Beaune, daar zijn we 3 weken terug begonnen met kale druivenvelden….en in 3 weken tijd is het gewoon een groene oase geworden…..prachtig om te zien…..het moet ook wel want in 100 dagen na de bloei kan je druiven oogsten…{ zeggen ze hier}……
 



Even een plaatje maken van onszelf….
Vanmiddag heb ik nog even een oude deur opgezocht…..klinkt net alsof ik op visite ga voor een kopje koffie….


Deze mooie oude deur….het is mijn favoriete deur aller tijden…..ik denk dat hij nog wel eens in de woonkamer komt te hangen…..Vele keren een plank toegevoegd die er echt niet bij paste, dat maak deze deur zo mooi…..en die oude muur erbij….kortom mooi….
Maar er was nog meer….
Het wijnhuis, gekiekt door de poort….mooi plaatje wel…..

Het mooie aan deze boom vind ik dat ze eraf blijven met hun snoeigereedschap als de boom nog klein is. Nu is de boom volwassen en heel mooi om te zien….hij heeft een hele mooie kruin en spiegel….in mijn dorp snoeien ze er lekker op los en scalperen ze zo af en toe de bomen, echt walgelijk om te zien…..maar ja, wat weet ik van bomen ben maar een gewone huisvrouw…..die wel heel veel van bomen houdt.
Af en toe rijdt je hier door lanen die omzoomd worden door peperplatanen die gewoon een tunnel boven de weg hebben gemaakt, en dat kan alleen als je ze niet snoeit als ze klein zijn.

We kwamen bij een wijnhuis en aan de overkant stond een kasteel[tje]….gewoon zomaar out of the bloom. Bij het wijnhuis was niets, geen verkoop, geen bezoek, helemaal niets, alleen een mooie boom op de binnenplaats, dat dan weer wel….


Een oude kasteel deur…potdicht…helaas…..


Met een heuse slotgracht, waar brulkikkers inzaten…..horen en zien verging je gewoon zo luid als ze kwaakten. Er woonde niemand meer op dit kasteel, wel jammer want het was in verval, buiten houdt de gemeente het netjes, toch wel een blikvanger van het dorp.
Er was ook een watervalletje….

Zo klein, gewoon niet te zien…..geeft niet, de foto is wel leuk….
En zo kwamen we ok nog langs een molen zonder wieken…
Een gewezen watermolen, nu een mooi woonhuis….

Een mooie dubbele deur, nog niet zo oud….

En een opslagschuurtje, wel heel mooi gerestaureerd…..
Ik zag ook nog wat ouds….


En die bloemetjes maken het plaatje AF….
Tot zover mijn kijk op het Franse land en dan vooral zijn deuren…..ik weet het, het is een tic, maar een ongevaarlijke.
Mochten jullie ook nog op reis gaan dan wens ik jullie allen een fijne vakantie toe en misschien genieten jullie wel net zo als ik. Helaas zit het er voor mij weer op, ik mag weer naar huis, niet erg hoor want ik verheug mij al op de zomer want op 

20 juli mag ik, 


samen met patchie vriendin Greet, tassen gaan verkopen op de Weversmarkt in Hoorn.
Ik zou zeggen zet het in je agenda en kom naar Hoorn, je kan zelfs met de trein want de markt is niet ver van het station.
Misschien spreek ik je daar.
Fijne avond nog, groetjes, Marion.

Een laatste groet uit het Franse land, met een deurtje dan maar…..






 

7 opmerkingen:

  1. Altijd jammer om weer naar huis te moeten. Maar jullie hebben een heerlijke reis gemaakt. En 20 juli staat genoteerd hoor. Wellicht tot dan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zou leuk zijn als we elkaar daar spreken…

      Verwijderen
  2. Nu lekker nagenieten en succes op de markt in Hoorn, al duurt het nog even 🌷

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer dat jullie vakantie er weer op zit. Vanaf 4 juni mogen wij op pad richting Frankrijk. Die wie weet kom ik nog een oud deurtje tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed om je heen kijken er zijn er genoeg….fijne vakantie gewenst…

      Verwijderen
  4. Prachtige foto's heb je gemaakt zeg, lekker nagenieten nu..............liefs. Conny

    BeantwoordenVerwijderen