zondag 5 december 2021

Weer een boek uit........

 
Afgelopen woensdag ging ik met mijn man mee naar het ziekenhuis. Hij moest daar zijn voor een onderzoek wat onder narcose zou plaatsvinden en mocht hij zelf niet naar huis rijden. Ik was dus de retour chauffeur. Ik wist dat ik ongeveer een uurtje moest wachten dus had ik mijn boek meegenomen. Ik zat bij de laatste 30 bladzijden dus dan kon ik het mooi uitlezen in het restaurant van het ziekenhuis onder het genot van een kopje koffie. Zo gezegd zo gedaan, koffie gedronken en het boek uitgelezen....altijd jammer als een mooi boek "uit " is maar ja, er zijn er nog meer te vinden.
Het was wel weer een echte Riley, heerlijk om te lezen, een aanrader zal ik maar zeggen.
Het was trouwens nog best gezellig zo in het ziekenhuis want een oud collega van mij werkt inmiddels in het restaurant. Gezellig even mee gekletst en toen kreeg ik van haar een klein zakje mee naar huis en de vraag of ik 3 fietskussentjes wilde maken. Hoe leuk is dat?
De opdrachten stromen binnen......
In dat zakje zat een heel klein schattig kerstboomkaarsje, heel lief......
En die kussentjes, die komen er ook. Zo heb ik in januari weer wat te doen, want nu zit ik in de kerstmodus, en die is ook altijd heel leuk.


En toen kwam woensdagmiddag de postbode met het blad Quiltnieuws. Heerlijk, zo'n gezellig blad om te lezen. Als je een gilde lid bent krijg je dit blad 4x per jaar en er staan zoveel leuke dingen in. Ook veel tips en tricks en interviews met quilters, en dat zijn geen BNers, nee, gewone vrouwen en soms mannen die graag quilten. Het is zo leuk om te lezen waarom men is gaan quilten, en waarom er een bepaald verhaal achter een quilt zit.
Maar de postbode had nog meer mee...

Het decembernummer van het blad Merkwaardig. Dit nummer moet ik nog lezen want ik had deze week veel Sinterklaasdrukte. Dit is trouwens een heel interessant blad vooral als je van merklappen houdt en graag borduurt.

Zie, en zo zijn de meeste dagen van de week goed gevuld.
Maandag wilde ik nog een kadootje scoren voor mijn dochters en schoonzoon. Normaal gesproken krijgen ze een bon om ergens koffie te gaan drinken of om te lunchen, dat heb ik dit jaar niet gedaan want helaas Corona gooit roet in het eten en dan smaakt het niet.
Ik ben even naar Tuincentrum "de Boet " in Hoogwoud gefietst, ja, lekker op stroom, en heb daar voor ieder een kadobon gehaald. Ze waren er heel blij mee.
's Morgens was ik ook al op de E-Bike even naar Hoorn geweest, dus de kilometers waren weer gemaakt.

Verder heb ik al de enveloppen geschreven voor mijn kerstkaarten, dus die kunnen dan ook binnenkort op de bus. Ja, ik stuur nog gewoon een kerstkaart want het is echt heel leuk om wat in de brievenbus te krijgen.
Vrijdag had ik ook nog missie.....sinds de supermarkt Deen weg is kun je nergens meer losse grote uien kopen, en aangezien ik vrijdag hachee wilde eten ging ik op zoek. Dat viel nog niet mee...we keken bij allerlei  *langs de weg stalletjes* , maar helaas.....Mijn lief begon het somber in te zien want hij is dol op hachee, en hoe komen we aan uien. Uiteindelijk kwamen we aan op de markt in Hoogkarspel en daar stond de groentewagen van Bas Zijp en daar heb ik ze gevonden. Als ik ze weer nodig heb kan ik ook in Hoorn terecht want daar staat hij altijd op woensdag. Pfff, wat je al niet doet voor gewoon een maaltje uien.....
Vandaag ga ik het een en ander versieren in de huiskamer met kerst attributen, net zo'n dag ervoor, en dan zitten we heerlijk in de kerstsfeer.
Van mijn mag dat meteen na de Sint want anders kan ik er maar kort van genieten en ik hou er juist zo van.

Gister deze Allerhande even opgehaald bij onze nu plaatselijke AH. Ik moet wat ideeën opdoen voor de kerstmaaltijd met onze familie. Mijn schoonzus Helma, die woont ook in Wognum, en ik zullen samen het hoofgerecht verzorgen en de beide schoonzussen het voorgerecht en het toetje.
Zij wonen elders en dan kun je dat makkelijker met de auto meenemen, vandaar.
Helma gaat zich bezighouden met het vlees en ik met de gerechten er om heen, dus de groenten en de aardappelen, of rijst of pasta.....Ik verklap natuurlijk niets, dat begrijpen jullie wel.
Maar om op de Allerhande even terug te komen, de kerstuitgave is dit jaar gewoon weer een smulpaap uitgave. De afgelopen  2 kerst uitgaven vond ik gewoon niks. Alles bijna vegetarisch, en ik weet wel dat we die kant op moeten maar kom op, met kerst even niet.
Dus, zoek je nog wat lekkers kijk even bij Appie......

Maak jullie niet druk over het uit hebben van mijn boek, gister van de Sint 2 nieuwe boeken gehad en een boekenbon, ik zit goed........

Fijne zondag, misschien nog pakjesavond, veel plezier dan...
groetjes, Marion.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten