zaterdag 5 december 2020

Ik kan niet "los" lopen......

Als ik aan mijn 9 jarige kleinzoon vraag hoe een oma eruit ziet als hij die moest tekenen, dan zou dat ongeveer dit plaatje zijn.
Ik ben zijn oma en gelukkig zie ik er nog redelijk "jong" uit....Draag nog een spijkerbroek, en andere vlotte kleding, dat was vroeger wel anders. Oma's hadden een bloemetjes jurk aan, zeker geen lange broek, dus laat staan een spijkerbroek, wollige kousen en van die aparte stijve schoenen. Ik had altijd medelijden met die oma's die zulke schoenen aan hadden, ik dacht dat ze niet goed konden lopen.
Over lopen gesproken, want daar gaat dit verhaaltje over.....
Hier sta ik, ja, en dat zien jullie goed, met een wandelstok.....Waarom is de vraag.....nou dat zit zo..
5 weken geleden had ik een aanvaring met de mat in de bijkeuken die een gevecht aanging met mijn stofzuiger....je weet hoe dat gaat, 2 honden vechten om een bot en de derde gaat er mee heen, in dit geval was ik de derde en lag ik op de grond.
AAAAUUUUUU!! en nog wat andere woorden....
Ik verdraaide mijn knie.....en als nuchtere westfriese meid, dacht ik, wat rust en dan komt alles weer goed.
Ik heb nu ongeveer 5 weken rustig aan gedaan, voor zover ik dat mijzelf toesta en de pijn werd alleen maar erger......ik dacht hier klopt iets niet.
Via de huisarts kwam ik dus donderdag bij de fysiotherapeut terecht. De jongeman die mij hielp heeft flink zijn best gedaan want die avond kon ik helemaal niet meer staan, niet meer lopen en ben ik op mijn achterwerk de trap op gegaan.
Toen ik eindelijk in bed lag was dat ook geen pretje want mijn knie kon alleen maar krom en NIET rechtuit! Vreselijk...Dus de hele vrijdag heb ik op de bank door gebracht met af en toe een loopje door het huis met hulp van de wandelstok van mijn buurman, waarvoor dank.
Zo red ik mij toch een beetje.....maandag mag ik weer naar de therapeut en dan hoop ik maar dat hij niet weer zoveel oefeningen op mij gaat proberen.
Kijk, natuurlijk moet mijn blessure wel weer over, dat is waar, maar ik moet toch wel uit de voeten kunnen dacht ik.
Gelukkig heb ik Netflix en ben ik de seizoenen van Virgin River aan het kijken, dat is dan weer de leuke kant van het verhaal.

Afgelopen week hadden wij als ouders ook nog een jubileum.....
Onze oudste dochter werd 40 jaar!
Wij spelen dus al 40 jaar vadertje en moedertje.....

Waar blijft de tijd.....
Onze dochter Marieke is moeder van 3 kinderen, 2 jongens en 1 meisje...onze enige kleindochter.
Zij woont met haar gezin dichtbij, een kwartiertje op de fiets en dat is heel leuk.
We zien elkaar dus regelmatig.
Vanmiddag gaan we bij haar gezin Sinterklaas vieren en daar komt ook mijn andere dochter met haar 2 zoontjes, dat wordt dus heel gezellig.
We gaan ook  met elkaar eten, dus dat wordt een gezellig Sinterklaasfeest.

Jullie ook een gezellige avond,
groetjes, Marion.









 

1 opmerking:

  1. Sterkte met je knie Marion en laat je niet mishandelen door de fysio. Ik hoop dat het snel opknapt. Groetjes Marga.

    BeantwoordenVerwijderen