vrijdag 11 december 2020

De kerstsfeer is weer optimaal...............

Hij staat er weer, mijn adventskalender...nee, natuurlijk niet voor de deur maar voor het achter-raam. Dit heb ik even gedaan voor de foto.
Nog steeds heel blij met dit resultaat, het was even doorpikken qua borduren maar dan heb je ook wat.
Mijn lieve vriend Wout heeft geholpen met het maken van de houten kerstboom, want die is gemaakt van een oude pallet. Ik vind dat het resultaat  er mag  zijn.
Verder natuurlijk ook de andere kerstspullen weer opgezocht, dat viel nog niet mee vanwege de knie, maar het is gelukt. Manlief moest alles naar beneden sjouwen want ik kan nog niet zonder handjes de trap af.
Afgelopen woensdag nacht had ik eigenlijk nachtdienst bij mijn dochter maar de kleintjes hebben hier geslapen zodat opa de kleinste op en af de trap kon dragen. Zo zie je maar weer een opa is toch wel handig om te hebben.
Verder ben ik ook al even aan het kijken wat we met kerst op tafel gaan zetten....1e kerstdag is makkelijk want dan hebben we de oppas op de kleintjes want hun mamma moet kerstnacht werken en slaapt dus op 1e kerstdag. Ze komt om ongeveer 3 uur hier en dan gaan we gourmetten, dan kan  Phlynn ook meedoen.
Op 2e kerstdag ga ik samen met mijn schoonzus het een en ander bedenken en koken, dus dat is ook heel gezellig.
1 ding weten we al zeker, stoofpeertjes......die mogen met kerst niet gemist worden.....traditie...we denken dan speciaal aan onze schoonmoeder, die maakte altijd met kerst stoofpeertjes en waar ze ook te gast was, ze nam steevast de peertjes mee.

Als je zo allemaal recepten aan het zoeken bent dan kom je zomaar op iets gezelligs om te eten...
ik zal het even met jullie delen.
Het is van het programma
Wat Eten We....en de kok is in dit geval Roberta
Het is een makkelijk smakelijk gerecht...

Kip met abrikozen en spek

En zo draait de week al weer op volle toeren en is het weer bijna weekend. Straks maar even wat boodschapjes doen dan hebben we dat alvast weer gehad.

Wens jullie een gezellige dag, groetjes Marion.

Echt het is niet moeilijk en het smaakt heerlijk......het kost ook niet veel tijd.....



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten