Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

donderdag 12 januari 2017

Een kijkje in mijn atelier...............


In mijn atelier, { dat klinkt wel hè?} hangt een quilt, Die heb ik gemaakt, al weer wat jaren geleden,van allerlei vakantie herinneringen.
Bonnetjes, verpakking van een heerlijke eau de toilette, een etiket van een kaasdoosje, en ook wat natuurlijke materialen, zoals korenaren. Kurken van een heerlijk wijntje en wat foto's van de omgeving. Daarna heb ik er tule overheen gelegd en dat als een raster erop genaaid, zit alles vast. De knoopjes staan voor de vlag van Frankrijk. De omgeving was toen de Bourgogne streek, nog altijd mijn favoriet.
Hier mijn lapjes kast. Die heeft mijn vader nog gemaakt van hout uit de container. Hij mocht bij timmerfabriek de Toekomst in Andijk toen hout uit de container zoeken. Hij maakte ook vogelhuisjes, hij was lekker bezig. Het is het model van een cd rek, alleen de vakjes zijn wat groter. Hij heeft er toen 2 gemaakt, ook een voor vriendin Anneke. Goeie deal was dat, mijn pa had wat om handen en wij hadden een lapjeskast.
Dit is een van mijn boekenkasten, ik heb er nog 2, ja, alleen voor hobby boeken. Wat kan een mens toch veel bewaren.
En dan dit dressoir, gevonden bij het grof vuil!, geschuurd, geschilderd en van binnen met behang bekleed, nieuwe handvatten erop, klaar was Marion.
Deze kast doe ik nooit meer weg, zo blij mee.
Begrijpen jullie zo dat ik graag in mijn atelier bivakkeer.
Vandaag hebben we de oppas op 2 kleinkinderen, is ook weer gezellig. We hebben ze een week niet gezien dus dat wordt knuffelen.....
Fijne donderdag,

2 opmerkingen:

  1. altijd heerlijk zo een eigen 'hok'! Leuk die herinneringen ook die meubels met zich mee brengen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk die plaatjes van je atelier... Ben blij te zien dat ik niet de enige ben met een boekenkast vol...*Ü*...

    BeantwoordenVerwijderen