woensdag 22 mei 2024

Onze verlenging zit er bijna op……

Na 2x verlenging te hebben aangevraagd en gekregen gaan we nu a.s. zaterdag op weg naar de Bourgogne…..naar het plaatsje Changy. Leuke camping aan de rand van het dorp dus alles is in principe te belopen. Ik wil zelf nog even naar Beaune naar de grote kaaswinkel om te kijken of ze nog nieuwe theedoeken, torchons, hebben…..Theedoeken niet om de afwas mee af te drogen maar er natuurlijk iets anders mee te doen. Hier in de caravan liggen 2 kussens met als voorkant een theedoek met als plaatje een beroemd Bourgondisch wijnhuis. Dat vind ik nou leuk…..
Dinsdag waren wij even naar het plaatsje Goult, een echt Provençaals stadje, en daar ga ik altijd heen als ik hier ben want daar is een heel oud kruidenierswinkeltje en die verkoopt ook theedoeken….kijk maar even mee…..
Dit is toch een plaatje….en ik heb echte Provençaalse stof gekocht op de markt, dus dit wordt een hele leuke tas…..zie het al voor me….

Deze dan met zeep uit Marseille, echt authentiek en zo’n mooie verschraalde groene kleur…ik heb stof met olijftakken erop….wat denken jullie….een leuke tas in het verschiet….

Deze dan, ook een theedoek, gewoon met lavendeltakken…..dit wordt ook een leukert…….
Het plaatsje Goult is echt leuk om even door te 🚶 🚶‍♀️ 🚶‍♂️……alhoewel het voor mijn lief niet meevalt dit jaar….hij wacht op een nieuwe knie, zal in juni geopereerd worden…..dus volgend jaar lopen we weer de marathon, ja toch….
Kijk maar even mee, ik heb wat plaatjes van Goult……
Ineens hebben ze in Goult in de gaten wat een prachtig plaatsje het is….er is inmiddels veel opgeknapt en dat is goed….Deze luikjes moeten nog…..of toch maar niet….

Een druivenrank langs de muur, echt frans…

Mooie oude deur…en heel bijzonder…hij is pas geschilderd…..maar de deur is wel mooi qua houtsnijwerk…

Ze hebben het wel eens over een kattebelletje……

Deze dan, die rozen…ondanks het slechtere weer, bloeien de rozen hier al volop…
En dan wil ik jullie ook nog laten zien wat ik aan het borduren ben, dat had ik beloofd toch….
Het is De Provence, met de plaatsjes en wat kenmerken…

Naast onze caravan staat een oleander en die staat op knappen wat bloeien betreft…je kan het niet zien op de foto, jammer…..

Een kiekje van heel dichtbij…..Bijna is het af, dat probeer ik wel maar ja lezen is ook zo fijn….en ik moet als de zon schijnt natuurlijk ook nog naar het zwembad……Ik Heb Het DRUK…..lijkt wel…
Kijk ik heb ook nog een plaatje van een prachtige bloeiende olijfboom…staat midden in het plaatsje Goult..
Mooie boom…


En zo ziet olijvenbloesem eruit….

Tot zover maar weer, fijne dagen en tot in de Bourgogne….nu Ventoux en Luberon wijn, dan stappen we moeiteloos over op de Bourgondische varianten…..even naar de wijnboer en dan tanken ze onze jerrycans weer vol, ja, met wijn……zo gaat dat hier…..

Groetjes, Marion.










 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten