zaterdag 4 mei 2024

Lekkere Franse dingetjes gehaald ………

 

Nou daar zit hij dan, onze Peppie in een prachtige bench, speciaal voor hem gekocht voor op de camping…..helaas, eigenlijk vind hij het niks want hij schreeuwt de hele buurt bij elkaar….heel hard miauw……en ik maar denken dat zal toch wel wennen…..hij is eigenlijk het liefste binnen en dat mag van mij ook…..

Maar even iets anders……het was gister en vandaag mooi weer, wel wat sluier bewolking maar alles beter dan regen…..Wij zijn dus vandaag naar de markt geweest in Petit Palais, en dat is een markt met alleen maar etenswaar van de locale producteurs. Waar moet je dan aan denken, wel, plantjes voor in de moestuin, verse kruiden, uien, prei, tuinbonen, sperziebonen, tomaten, asperges, olijfolie, aardbeien, gegrilde kippen, noem het maar op….franse kaasjes en zelfgemaakte koekjes en taarten…

Ik ging voor asperges, tomaten en aardbeien, dat is goed gelukt en ik heb ook nog olijfjes en zongedroogde tomaten meegenomen. 

De tomaten die je hier koopt zijn zoooooo lekkerrrrr, echt die hebben ☀️ gehad, en dat proef je….

Kijk, zo mooi rood, en sappig en deze verdwenen in de tomatensalade die ik voor vandaag op het oog had. Ze waren heerlijk…..en wat te denken van deze aardbeien….
🍓 
Deze aardbeien waren lekker zoet en sappig, heerlijk….
Ook kregen wij gister van Lea, mede eigenaresse van deze camping, 2 hele kleine eitjes van de nieuwe kippen….Hoezo nieuwe kippen….
Toevallig had ik gezien dat de kippenren leeg was dus ik vroeg waar de kippen waren, ze hadden er altijd een stuk of 10…Die had Reinhard de vos 🦊 opgegeten…..ja heel brutaal….eerst een stuk of 2 en daarna heeft hij zelfs het kippenhok open gekregen en de rest ook met huid en veren opgegeten. Daarom nu dus nieuwe kippen en die zitten nog binnen omdat ze nog heel jong zijn.
Kijk zo schattig, hele kleine eitjes…

Die witte had ik zelf, zo zie je de verhouding.
En zo was de zaterdag een prima dag geworden. Voor morgen ziet het er ook goed uit dan gaan we naar de markt in Coustelet. Ik ga weer wat Provençaalse stof scoren bij die aardige mevrouw van vorig jaar.

Fijne zondag allemaal, groetjes, Marion.











2 opmerkingen: