dinsdag 7 mei 2024

Mijn score in Coustellet….op de markt……


 Best wel leuk, markt op zondag…..Hier vlakbij is het plaatsje Coustellet en daar is op zondag markt en ook in Ilse sur Sorgue, maar die markt is duur geworden door het tourisme……Dus ik ga het liefst tegenwoordig naar Coustellet. Vorig jaar had ik daar hele leuke stof gevonden en dat was bij een mevrouw met ook plastic tafelzeil…..plastic tafelzeil verkoopt hier in Frankrijk super goed want iedereen heeft een tafel buiten en in de keuken met plastic tafelzeil. Ik kom voor de Provençaalse stof en/of voor linnen, want dat heeft ze ook mee. En dit jaar ook weer hele leuke stof gescoord, en het leuke was, die mevrouw kende mij nog, nou ja….hoeveel gezichten zal zij zien in een zomerseizoen…..ze vond het heel leuk dat ik weer wat bij haar kwam kopen……willen jullie het zien…..

Dit is echt linnen en die bloemen lijken er wel op geschilderd, echt zo mooi…..ik heb nog borduurwerken met bloemen dus daar kan ik wel wat mee…..

Ook al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding…..nou ik vond dit gewoon een hele leuke lap, ook linnen overigens……ik dacht voor een geboorte tas bijvoorbeeld…..

En dan deze,  zwart/wit. Met van die romantische plaatjes Joey de Toile…..

 En deze dan, 50 cm. breed, dus tas breedte en met Eiffeltoren……ik heb thuis ook nog stof met Eiffeltorens…..1+1=2.  Ja toch…….
Die mevrouw zei, geen vakantie, nu direkt naar huis en tassen maken……leuk toch….
Ik heb ook nog een leuke blouse gekocht en omdat ik geen tasje wilde kreeg ik een leuke sleutelhanger in de vorm van een cigalou, een zingende kever, echt zuideuropees diertje…..je hoort ze altijd tsijrpen op warme avonden…..slechts 1x gehoord tot nu toe……
Verder heb ik mijn 2e boek uit, en ga nu verder met het vervolg op Tijden van Vuur, en dat is Stad van Tranen, schrijfster Kate Mosse…….zo mooi om te lezen. Ook ben ik aan het borduren maar dat laat ik een andere keer wel zien.
Fijne avond, groetjes, Marion.
Gelukkig in de enige echte Franse kleur GROEN…..



Geen opmerkingen:

Een reactie posten