zondag 6 november 2022

Een tas gemaakt voor Marijke....

Marijke uit Grootebroek zal zeker deze borduurwerkjes herkennen. Marijke had mij opgezocht op de markt afgelopen zomer en ze had borduurwerk meegebracht. Heel bijzonder want die borduurtjes had zij als klein meisje gemaakt en altijd bewaard. Ze wist dat ik tassen maakte met als toevoeging borduurwerk dus vroeg ze mij of ik een tas met haar borduurtjes  wilde maken.
Natuurlijk wilde ik dat......en toen ik vroeg welke kleur ze graag wilde kwamen we samen op spijkerstof.

Nou Marijke, kijk maar eens goed, je tas is bijna klaar. Er moeten nog hengsels aan en dan komt de tas jouw kant op, ik heb je telefoonnummer dus ik bel je binnenkort.

 

Kijk, en hier zie je aan de binnenkant op de binnenzak ook nog een piep klein borduurtje. Het is echt helemaal jouw TAS geworden...{denk ik}

Weer een project afgerond. Nu ga ik mij storten op de quilt voor mijn jongste kleinzoon. Moet niet in 14 dagen af hoor, maar ik heb alles al wel verzameld, stofjes met maritieme printjes, kleurige lapjes en een heel mooi groot borduurwerk van een prachtig zeilschip. Dus, we gaan er weer voor. 

Maar ik ga binnenkort ook nog naar Mieke want die heeft ook nog een opdracht voor mij. Ik ga voor haar zoons wat maken van de kleding van hun overleden vader. Het idee is er al, dus het komt wel goed.

En dan even heel wat anders.....Kerst komt er aan, en dat zal dit jaar niet zo zijn als anders omdat heel veel mensen heel weinig geld hebben. Ik heb wel een idee voor jullie.  

Ga je een van de kerstdagen met elkaar eten, hetzij vrienden of familie, ja zeker familie, neem dan allemaal je eigen drankje mee, dat scheelt geld....kijk een krat bier kun je delen met de bierdrinkers, maar zo kun je de kosten wel spreiden. Maak allemaal iets, hetzij gebak voor bij de koffie, een borrelhapje, een voorgerecht, een toetje...zo moeilijk is het allemaal niet. Kun je het niet kant en klaar meenemen, waar je gaat eten is ook een keuken, dus kun je het daar ook afwerken. 

Toch gezellig bij elkaar zitten en de kosten delen, hoe leuk kan het zijn.        

Ik heb trouwens ook nog een lekker herfst recept, ontstaan tijdens het boodschappen doen, ingekocht en 's avonds gegeten , echt heel lekker. Ik liep bij de Lidl, dus misschien verkopen hun het alleen.

Wat heb je nodig voor deze makkelijke maaltijd:

1 zakje kant en klare rode kool, 1 zak stamppot aardappelen { ik gebruik de helft en die andere helft kun je wel 2 dagen in de koelkast bewaren, eet gewoon dan deze week ook nog een keer zuurkoolstamppot} en een pakje Hertenstoof, dat is kant en klaar, je hoeft het alleen te verwarmen.

De hertenstoof in de hapjespan, de aardappelen gaar koken en dan stampen met crème fraiche, de rode kool voeg je bij de stoof om door te warmen, als dat klaar is alles in 1 pan en door elkaar werken, niet meer stampen maar roeren...eventueel wat zout en peper toevoegen, smullen maar. Een glaasje rode wijn vonden wij er erg lekker bij smaken.,



Ik zou zeggen, het is er "weer "  voor vandaag. Eet smakelijk.

Fijne zondag, groetjes, Marion.

Jammer van die brievenbus, maar de post moet toch ergens in.....








                                                                   






1 opmerking:

  1. Hallo Marion, heel leuk. Ik ben er nu al blij mee. Ook wel een beetje emotioneel. Groet; Marijke

    BeantwoordenVerwijderen