zondag 13 november 2022

De week is voorbij gevlogen.....

Dit plaatje is een kiekje van een stuk hek dat precies in het midden van de oprijlaan zit. Gewoon voor de gein op de foto gezet.
Ik begin mijn verhaaltjes graag met een plaatje.......
We hadden een drukke week...ik had 2 tassen  af te maken en dat is gelukt. Vandaag de tas weggebracht die ik voor Marijke had gemaakt, spijkerstof met haar eigen toegevoegde borduurtjes die ze als klein meisje vroeger had geborduurd. Deze geborduurde diamantjes lagen al meer dan 60 jaar in de kast en sieren nu haar tas....hoe leuk kun je het maken.
 
Ik heb nog een tas afgemaakt voor een buurvrouw. Die tas is gemaakt van een hele oude rok van haar die in het bezit was van haar dochter en die kwam met het idee. Hij is erg leuk geworden, al zeg ik het zelf.....
Het was een behoorlijke uitdaging want de stof was ontworpen voor het model van de rok. Het patroon op de stof liep vanuit de taille naar onder in een heel wijd model. Het ging van kleine stippen naar hele grote stippen....

Hier is de binnenzak te zien, gemaakt van kleine stippen......

Ik vond er nog een gezellig stofje bij voor de broodnodige variatie. Morgen zal ik deze tas ook wegbrengen, het is een 5 december kadootje.

Zaterdag had ik de regiodag van het quiltgilde bij ons in Hoorn. Wederom weer een gezellige dag, met een uitdaging.....hoezo een uitdaging?  Wel in workshop 1 gingen we aan de slag met een  "optische illusie ".......Wat is een optische illusie, ik zal het je laten zien.
Dit is er bijv. een.....de stof ligt plat maar door het kleurgebruik zie je het zo......als je het ziet......
Deze kennen jullie ook vast wel......heel mooi gedaan.....
Hier nog een voorbeeld...
Wij hadden de primeur, en daarom laat ik het ook niet zien, van een nieuw blok van Heleen Pinkster. Zij begint volgend jaar met de workshop's en wij mochten er nu al mee werken, wel gaaf voor onze leidsters van de regiodag.
Ik zal het eerlijk zeggen, het fascineert mij om het te zien, maar zelf zie ik het niet. Je moet ook eerst het getekende patroon inkleuren om het goed te observeren, en dat deden we dan ook.
We kregen nog een linnen tas om daar het afgewerkte blok op te maken. Die tas van mij zal geen optische afbeelding krijgen helaas......Ik vond het wel leuk om er eens kennis mee te maken, en daar is dan deze workshop heel nuttig voor. Als ik nu dit soort quilts voorbij zie komen op social media heb ik nog meer bewondering voor de makers.
Natuurlijk waren er ook weer mooie quilts te zien bij de show en tell, wat grote en kleine quilts. In het najaar altijd wat minder dan in het voorjaar, in de winter maken mensen meer werk af.
Na de lunchpauze hadden we kennismaking met de winkel die op deze dag in Hoorn was. Het was de winkel van Elly Prins, Machine Quilting. Deze mevrouw verkoopt lapjes en tussenvulling, en ze kan eventueel tegen betaling jouw quilt met een prachtig patroon doorquilten op een longarm machine.



 Tussenvulling in allerlei soorten en diktes en ze kan er ook nog eens goed en gezellig over vertellen.
Ze had wel 10 quilts meegenomen om over te vertellen, wat de vulling betreft, en die kan je niet zien alleen maar voelen.
Na deze wijze lessen over vulling kwam workshop 2, een makkie, vergeleken met workshop 1.
We gingen een vlaggenlijn maken met z'n allen......en weet je waarom? Het Quiltgilde Nederland bestaat volgend jaar 40 jaar, een robijnen lustrum, met veel activiteiten.
Nou een vlaggetje naaien kan ik, want mijn dochters hebben ieder ongeveer 10 meter stoffen vlaggetjes in hun bezit, gemaakt van restjes stof die nooit op raken, heel bizar.

Met een heel voldaan gevoel, dat kwam natuurlijk door het broodje kroket, gingen we om kwart over 3 weer naar huis. Ik kwam met 1 tas naar Hoorn en ging met 2 tassen weer naar Wognum. Er waren weer wat dames die nog wat lappen voor mij hadden meegenomen. Zo lief, dank jullie wel, ik kan ze altijd gebruiken. Er zat ook nog een spijkerbroek tussen, heel fijn.

En zo was het weer een gezellige regiodag, met allemaal mensen die aan dezelfde  "lapjesziekte"
lijden en dat geeft troost.
Ik kijk nu al weer uit naar volgend jaar.....
Slaap lekker voor straks, groetjes, Marion.


















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten