zondag 27 november 2022

De advent is begonnen.....

Dit is mijn pas gemaakte advents kalender en vandaag was de eerste advents zondag. Niet dat ik veel met het katholieke geloof heb, maar mijn lief was van huis uit katholiek, dus op die manier ben ik erin gerold.
Afgelopen week was ik nog naar kringloop Rattaplan en scoorde daar 2 dezelfde lijsten, afmeting
 50cm / 50 cm.....en zo kon ik voor mijn 2 dochters ook zo'n advents schilderij maken. Ze hangen al bij hun in huis en ze waren er heel erg blij mee, en ik.......vond het leuk om ze te maken. Vandaag ook nog gezocht op het net naar nostalgische kerstplaatjes want ik wil er ook nog een maken voor een schoonzus van mij. Dit jaar ben ik te laat, maar voor volgens jaar heb ik hem zeker klaar. Ik spaar daar ook medicijn doosjes voor, dus ik heb nog even te gaan.
Denk nou niet dat ik niets meer te doen heb want dat is niet zo. Ik ben begonnen met een tas voor een mevrouw die achter mij stond op een camping in Frankrijk met haar nieuwe caravan, en die had de naam Rockabilly. Die naam alleen al, G E W E L D I G......daar moet je toch wat mee......
En die ziet er zo uit. Nu ga ik een tas maken met zo'n caravan erop, voor die mevrouw....zo leuk om te doen. Het project staat in de steigers dus we gaan niet alvast kijken want dan rollen de steigers om.
Verder heb ik nog een leuke schaal gevuld met witte kleine cyclaampjes en mijn sneeuwpopjes met verlichting voor Elly, mijn buurvrouw want die was jarig. Was even op de E-bike naar Hoogwoud gegaan naar Tuincentrum "de Boet"...heel bekend in heel Nederland, en ze bestaan dit jaar 50 jaar.
Wat een kerstspullen hebben ze daar, en je kan daar zeker een half dagdeel doorbrengen, je kan er ook prima lunchen dus wat let je....ga een dagje  BOETEN  in Hoogwoud, leuk uitje.

Ook hadden we dit weekend de oppas op Phlynn, zijn mamma moest werken, en hij was bij ons en mocht zijn schoen zetten. Gelukkig was hij niet spookvroeg wakker, het was half 8, dus dat viel mee, en wij gingen kijken of er wat in de schoen zat. Zijn broertje mocht hier ook schoen zetten maar die was bij zijn vader dus het kadootje bleef ingepakt. Phlynn had Pokémon kaarten in zijn schoen, en oma is weer wat wijzer geworden omtrent het fenomeen Pokémon kaarten......Ik heb het opgezocht op het net wat je ermee kan doen, niet veel eigenlijk, alleen maar sparen, vooral die knulletjes van 6 jaar natuurlijk.
Verder had ik veel leeswerk door de brievenbus gekregen...
De nieuwe Simply Vintage
 De nieuwe Quiltmania
en de nieuwe Quilt Country


Dus ik had best veel te kijken dit weekend. Allemaal weer nieuwe ideeën opgedaan, zo gaat dat, zit in het hoofd, maar of het er ooit uitkomt?????  Tijd tekort....

En zo is het weekend weer omgevlogen....Ik ga zeker eerst deze week de caravan tas afmaken en dan nog wel wat december projectjes, de kerstkaarten, ook nog een dingetje, nou voor je het weet is het Kerstmis....
Nou nee, vrijdag a.s. gaan we met onze vrienden het sinterklaasspel spelen, lachen, gieren en brullen, heb er zin in.....altijd leuk en gezellig. Zaterdag is mijn oudste dochter jarig, wordt ook al weer 42!! waar blijft de tijd en dan vieren we met de kleinkinderen Sinterklaas met pakjes en een beetje verjaardag.

Ik wens jullie een fijne avond en slaap lekker voor straks.....Ik sta morgen weer vroeg op want mijn lief moet naar Margraten, dat is in Zuid Limburg, en gaat dan bij een hele goeie slagerij langs, Slagerij Kusters  { geen familie van de band Circus Kusters}, want daar gaat hij casselerrib halen en Limburgs Zuurvlees. Dat wordt smullen deze winter. Casselerrib, is gerookte karbonade en smaakt heel lekker bij zuurkool. Ik heb het vrijdag besteld en het ligt morgen klaar. Zo kan je dus het ene met het andere verenigen.

Tot Blog's, groetjes, Marion.

We sluiten met een deurtje....met daarboven een zgn. koeienoog....zo noemen zo'n rond raampje....










 

1 opmerking:

  1. Super bedankt voor de mooie en gezellige adventskalender mama! De kinderen vinden hem ook heel gezellig staan. En goede reis voor pap morgen en succes met zijn boodschap.

    BeantwoordenVerwijderen