maandag 21 november 2022

Onze "winter workshop" ........

 

Zo vlak voor de maand december heb ik altijd een workshop met mijn 2 vriendinnen, jullie kennen ze wel, Betsy en Ria.
In de zomer fietsen we altijd de Toer de Molenweg en in de winter gaan we voor de kerstworkshop. Ieder jaar bedenken we wel weer wat. Dit plaatje was tijdens onze fietstocht afgelopen zomer.
 Dit jaar had Betsy een heel leuk idee....zij heeft een zus, Annette, en die doet in Brocante en zodoende heeft die ook hele leuke bladen thuis liggen uit Scandinavië...Nou hoef je geen Zweeds of Noors te kennen om ideeën op te doen uit zo'n brocante blad want wat onze ogen zien kunnen onze handen maken. We moesten dit keer wel wat voor werk doen anders kregen we het niet af. 
Wat gingen we maken, nou een Adventskalender. Maar een hele bijzondere.....en aangezien ik fan ben van dat soort kalenders deed ik heel graag mee.
Eerst moest ik een schilderij lijst bemachtigen, het schilderstuk mocht eruit, als ik de lijst maar had. Nou kom ik nog wel eens in een kringloop winkel, dus een lijst was daar wel te vinden. Ik vond een hele mooie IKEA-lijst voor € 1,50.....dat was dus bijna voor niks.
Ook moest ik zorgen voor zeker 24 doosjes die konden worden ingepakt in gewoon bruin papier, dit om de nostalgie te waarborgen. Rood/wit bind touw, ook nodig.

We doen nog even een sfeer verhogend plaatje....

De lijst die ik had gevonden had een achterwand van hard board en als je dat gaat schilderen kost dat heel veel verf want dat dekt slecht.....wat te doen was mijn vraag.....even nadenken....eureka....ik had nog een oud muziekboek met muziekstukken erin voor de piano. Gewoon ooit in de kringloop gekocht en dat kwam nu goed van pas. Ik heb dat board ermee beplakt, en het was al vergeeld papier, dus het ziet er lekker  "oud"  uit.
Kijk, alles ligt nog  naakt op tafel, we gaan beginnen.....Medicijndoosjes zijn heel geschikt, en je kan ook van grotere doosjes, kleintjes maken....even knutselen.....

Ria en ik zijn hier druk bezig want Betsy had het voorbeeld gemaakt dus die was de lunch aan het voorbereiden. Ja, het is ook nog eens een gezellige dag, met alles erop en eraan.....dat snappen jullie wel.......


Daarna de doosjes ingepakt met bruin papier en er hele leuke plaatjes erop geplakt. Die plaatjes kwamen uit een blok wat die winkel met die blauwe letters verkoopt, je weet wel de ACTION....
En zo gingen die kleine pakjes op de ondergrond van de lijst, er kwam ook nog nummertje op van 1 tot en met 24, nou echt zo leuk geworden.....O ja, ik had nog sfeerverlichting meegenomen en dat maakte het echt AF.....


Zo ziet het er uit deze adventskalender.....met licht aan in de woonkamer....

En zo met licht uit....Ik vind het heel goed gelukt.
en die van mijn vriendinnen zien er zo uit....
Het was weer een hele gezellige, sfeervolle, met lekkere lunch, en gezellig geklets Workshop. Volgend jaar weer, ja toch meiden.....


Het voor mij bekende tankstation uit mijn jonge jaren, mijn thuis...


Ik had overigens nog een heel avontuur voor ik bij Betsy was.....Kees ging met auto's spelen en die nam Silka mee, en ik ging met mijn dochter's auto naar Betsy. Onderweg ging opeens het tanklampje branden, o jee...hoeveel kilometer kan je dan nog rijden vroeg ik mij af.....goede raad is duur, dus ik van de Westfrisia weg af naar Hoogkarspel om te tanken. Ik als oud Ford garage medewerkster kan natuurlijk wel tanken, alhoewel mijn lief dit meestal doet de laatste jaren......maar goed ik ging het toch maar doen.
Sta ik voor de pomp blijkt het tankgat aan de andere kant te zitten, auto gedraaid, klaar om te tanken....maar dan moet het klepje wel open gaan.....grmpf....
Nu was er wel een kleine werkplaats bij dat tankstation, gelukkig,........ik naar binnen...
Er was daar een jonge monteur en ik vroeg of hij mij kon helpen...Ik ben niet meer blond maar misschien nu wel een dom grijsje, maar ik krijg het tankklepje niet open want het is niet mijn auto, dus weet jij misschien raad.....Ik kan allicht even kijken en hij liep met mij mee.....misschien is er een hendeltje.....ja, zei ik, toen ging de motorkap open, dus die was het niet.....hij keek in de auto en zag nog een hendeltje, en wat denk je......dat was hem, ik kon tanken.....pfff....het was een leerzame dag.

En zo is deze week ook weer begonnen, de maandag was een hele leuke maandag, morgen gaan we weer met de sopdoek aan de slag.
fijne avond, groetjes,
Marion.

















2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee en zo goed uit de verf gekomen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is de kalender leuk geworden! En als het lampje brandt kun je nog zeker 40 kilometer rijden 😉

    BeantwoordenVerwijderen