woensdag 1 november 2023

In het Atelier is het een drukte van belang.....

 

Mijn lief is met auto's aan het spelen, al 3 dagen dus dan neem ik de vrijheid om met lapjes te spelen, ja toch?
Hij heeft zoveel ritjes te doen dat vannacht deze grote trailer {16meter} gewoon voor ons huis heeft gestaan.....dat is op zich niet erg, alleen hij moet achteruit de straat uit want wij hebben een chicane in de straat om de snelheid te verminderen......dus dan maar achteruit.
Ik was de verkeersregelaar want het is nog best een dingetje.....ging goed, bijna de lantaarnpaal meegenomen, en hij ging weer blij op weg.
Ik ook, want ik mocht even naar de tandarts, alles goed, dus dat hebben we ook weer gehad. Het is nog niet klaar voor vandaag want vanmiddag mag ik de griepprik gaan halen en zondag de corona booster, nou dan is het wel weer genoeg.

Gister heb ik een tas gemaakt voor de kerstmarkt en de inspiratie kwam van het kerstlapje dat ik kocht bij Supergoof.  Zag het bij Ingrid liggen en toen wist ik meteen hoe het moest worden en daar hadden we het nog over. Nou Ingrid, het is gelukt.
Kijk maar....
Zie hier het eindresultaat.....De ruiten stof was een hele grote lap van de kringloop, en was nog "duur" ook, wel € 2.50 heb ik betaald......Een ander kan er niets mee en ik dacht meteen wat een mooie warme kerstruit is dit. Het auto lapje heb ik gekocht in de winkel van Supergoof, en past er perfect bij....En de kerstboom heb ik gekocht bij de ACTION, 6 in een zakje....

De achterkant met het fietssleutel zakje.......

En hier zie je de voering...gemaakt van een kerstkleed....vorige week 8 kerstkleden gekocht voor € 5.--
dus ja het tikt wel aan zo alles bij elkaar.
Kijk, en dat is dus de kick om zo dingen bij elkaar te sprokkelen en dan daar wat moois van te maken.
Het is soms een uitdaging en dat maakt het ook leuk. Zo zien jullie dat ik niet zomaar van lapjes een tas in elkaar flans, er wordt over nagedacht.
Er zijn nog wat tassen klaar, kijk maar even mee....
Ze zijn niet allemaal heel erg kerst hoor, er zitten ook gewone tassen bij....deze bijvoorbeeld...een wat te klein lapje van de kringloop, maar door de kleuren wel goed bruikbaar alleen dus tekort...Nou dan zet ik er dus een gezellig lapje aan en wordt de tas wel groot genoeg.

Het is een heel leuk boven kantje geworden....en de zak is een spijkerbroek zak met wat versiering want er zat een hapje uit en dan repareer ik dat zo. Toch een zak voor de fietssleutel....ja toch?

En dan de binnenvoering, die is eigenlijk onbetaalbaar...het is een stuk Oilily stof uit de jaren '80 vorige eeuw....je loopt dus met geschiedenis in je hand. Wie deze tas koopt moet af en toe even de binnenkant showen en vertellen over de exclusieve voering.....
En vandaag maak ik er ook weer een af, dit keer weer een kersttas....
Deze is uit de categorie kopje met lepel, en dit lepeltje is een kerstlepel, hoe leuk wordt dat....

Ik ga zeker nog een paar tassen maken met het vrachtwagentje met kerstboom maar ik moest eerst rode stof scoren. Deze vrachtwagen is gemaakt van een overhemd maar ik wilde eigenlijk nog rodere stof. Dus naar de kringloop gefietst, tussen de buien door en daar een rode spijkerbroek gevonden.
Toen ik ermee bij de kassa kwam vroeg die mevrouw of ik hem gepast had.....nou zei ik,  dat hoefde niet want het wordt een vrachtauto met kerstboom.....
Ik heb nog nooit iemand zo raar zien kijken....hahaha
Toen heb ik maar verteld wat ik ging doen. 
Als je iets moet hebben wat er niet is moet je gewoon iets verzinnen wat er wel is...

Goed jullie hebben weer wat te lezen, ik ga het Atelier weer opzoeken en stort mij weer op de kersttassen.....Zo Leuk Om Te Doen....
Als je in de buurt woont kom dan gezellig buurten op de kerstmarkt in de Protestantse Kerk in Wognum, op 8 en 9 december in de Raadhuisstraat.

Gezellige dag gewenst, groetjes Marion.
Nog een deurtje toe....













3 opmerkingen:

  1. Wat zijn ze weer mooi je tassen Marion, een tas met een verhaal, ik hou er van!! Lieve groetjes van Ingrid, Supergoof.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanx….jij komt ook aan de beurt hoor…..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou als dat niet creatief is weet ik het ook niet meer! En knap gedaan van pap dat grote ding achteruit rijden. Gelukkig houdt hij van sturen.

    BeantwoordenVerwijderen