woensdag 15 november 2023

Ik ben bijna zelf een TAS.....

Ik had nogal een hectische week.....ik wilde namelijk de tassen voor de kerstmarkt af hebben maar dat is niet helemaal gelukt. Geeft niet want die laatste 2 komen ook nog wel af, dat is het probleem niet. Ik denk in tassen en ik doe in tassen en ik ben bijna nu zelf een tas....

Wel leuk om dat allemaal bij elkaar te bedenken. Ik wil ook niet dat de tassen er heel erg kersterig uitzien dus dan moet je daar wel je gedachten over laten gaan.  Als ik deze tassen af heb ga ik weer voor de winkel van Supergoof tassen naaien want daar hangen nu geen MARLOU-MARLOU tassen en dat is jammer. Ik ben een druk bazinnetje zonder personeel, dus ik moet alles zelf doen.  Ook heb ik alweer een uitnodiging ontvangen voor Greet en mijzelf om deel te nemen aan de Weversmarkt op 24 juli in Hoorn. Noteer de datum maar alvast dan kun je er bij zijn want het is een hele leuke markt.

Hier zie je ons staan, Greet en Marion en dochter Marieke, die ons fijn kwam helpen. We gaan er gewoon nog een keer voor dit aankomende jaar, omdat het Zo Ontzettend Leuk Is.
Zaterdag had ik een dag van een hele andere orde, namelijk mijn favoriete dag, de regiodag van het quiltgilde. Daar ga ik altijd heen als gilde lid want die dag is super gezellig en je spreekt allemaal vrouwen met dezelfde passie, een lapjes passie. Gedeelde smart is halve smart zal ik maar zeggen.
We beginnen met het opzetten van de kraam, in figuurlijke zin, wij helpen graag mee om een gezellige dag te creëren, en dan zit je gelijk al in de stemming. Dan lekker koffie met dit keer een speculaasje, en dan kan de dag beginnen. Ik geef mij helemaal over, heerlijk....
Greet en ik doen altijd de kaart verkoop. Die was dit jaar erg leuk want alle kaarten waren nieuw, allemaal gemaakt n.a.v. de grote tentoonstelling die in september was. Na de kaartverkoop gaan we gezellig lunchen, en ja, met een broodje kroket, mijn regiodag zonde.....Mijn omgeving weet dit al want het is steevast het commentaar dat ze geven : lekker met een broodje kroket?
Ja, ik GENIET daarvan, en 2x per jaar is dat toch niet zo erg.....
Ik had het zo druk die dag dat ik de workshop maar half heb gedaan, ik heb het mee naar huis genomen om daar af te maken. Het wordt een kransje van stofpunten dat om een waxine lichtje past. We kregen ook het lichtje  omdat het 11 november was, St. Maarten.


Het was weer een dag met een sterretje.

En toen werd het zondag.....ook weer een leuke dag want wij, mijn lief en ik, gingen in de rol van Opa en Oma met ons oudste kleinkind naar het Oorlogsmuseum in Medemblik. Onze kleinzoon wordt a.s. de zaterdag 12 jaar en wij vonden dit bezoek wel een mooi verjaardags kado. We hadden een soort van speurtocht erbij genomen en daardoor wordt het bezoek heel interessant. Hij had genoten, en wat ons opviel was dat hij toch wel aardig wat wist over de 2e wereldoorlog. 
Zaterdag vieren we zijn verjaardag, ook weer gezellig. 
Deze "mijnheer" houdt de wacht bij de ingang van het museum.....



Na het museum bezoek moesten we naar huis de dieren eten geven en de hond uitlaten want we werden om 5 uur verwacht bij vriendin Ria en haar man Wout.....
Ria staat hier rechts op de kiek en Betsy links, mijn vriendinnen.....Ik heb geen zussen, maar voor mij zijn Betsy en Ria mijn zussen want zij kennen mij al mijn hele leven. Wij zijn al 65 jaar vriendinnen. Bert en Betsy waren er ook en wij gingen onder het genot van een hapje en een drankje gezellig met elkaar kletsen en bedenken hoe we het sinterklaasfeest weer met elkaar gaan vieren. Nou dat wordt gewoon het sinterklaasspel want daar kun je verschrikkelijk mee lachen en daar houden we van. We hadden een heerlijk diner, gekookt door Ria en dat geserveerd werd door Wout en dat kan hij heel goed, een wijntje erbij, ja echt het was gezellig. 
Toch fijn om van die gezellige vriendinnen te hebben en ook leuk dat we van die leuke dingen met elkaar doen, ik hou ervan. 


En toen werd het maandag, tassen naaien? Nee, ik zit nu volop in de Sneeuw-kerels...heel wat anders....Deze maak ik ook voor de kerstmarkt, het word een leuk item voor kinderen maar als je volwassen bent is het ook leuk om neer te zetten de hele winter. Als het af is laat ik het zien.
En zo ging de week in rap tempo voorbij....jullie lezen het ik verveel mij totaal niet en dat wil ik graag zo houden. Op naar de volgende uitdaging....

Fijne dag, groetjes, Marion.







 

1 opmerking: