maandag 1 mei 2023

Vandaag een VRIJE dag…1 mei dag van de arbeid…..

 

Ik snap iets niet….vandaag 1 mei en dat is de dag van de arbeid maar iedereen is vrij!!! Ja echt waar, je kan niet eens een kop koffie kopen of een ijsje….heel bijzonder….Ik begon al na te denken over mijn eigen arbeidsverleden, want ik krijg vanaf 4 mei a.s. Voor het eerst AOW…..dus dan begin je te mijmeren….Wat ik allemaal voor arbeid heb verricht…..hou je vast…

Tulpen pellen…..geen succes, ik maakte ze veel te schoon, dus had lang werk en verdiende dus bijna niets….het kostte meer aan ijsjes….Daarna als huishoudelijke hulp op zaterdag gaan werken bij een mevrouw die nog wat grote jongens thuis had…heel leuk baantje want ik mocht alleen komen als ik krulspelden kon zetten en gelukkig kon ik dat. Mocht bij die mevrouw ook helpen met de grote voorjaars schoonmaak samen met haar dochters….heb toen bijna haar Lourdes water weggegooid…wist ik veel…Vuilniszakken lassen, als vakantie baantje…..in de horeca bij het Wapen van Andijk en bij het Ankertje, ook in Andijk…..1e baan bij de Ford garage Geerling en Winkelaar, Hoorn…..daar mijn lief ontmoet…Groente verkoopster bij de Dito groentehallen in Hoorn, Enkhuizen,Zaandam,Purmerend…..daarna bij Bakker Buysman, brood en gebak verkopen….Receptioniste bij de DSB-Bank….thuiszorgmedewerkster bij Hulpvaardig Nibbixwoud….en als laatste baan receptioniste bij de GGZ in Hoorn. Bij die laatste baan vloog ik er door bezuinigingen uit en ben toen lekker thuis gebleven en heb mijn atelier opgezet. Tot nog toe was dat een heel goed besluit. En nu krijg ik dus geld toe als ik in mijn atelier leuke dingen maak, ik ga ervoor…..

Vandaag nog een mooie route gereden naar Oppede, een schattig plaatsje in de Provence….er staan daar veel olijfgaarden met schattige gebouwtjes…..die huisjes worden nu allemaal opgeknapt en dan worden ze gebruikt zoals bij ons zomerhuisjes en strandhuisjes.

Vroeger zat er alleen maar gereedschap in dit soort gebouwtjes…….nu slapen ze er zelfs in…..


Schattige huisjes, bijna net zoiets als de wijnhuisjes in de Bourgogne…..
En weet je, wij hebben nu de tulpenvelden, hier hebben ze klaproosvelden…


En ja, ze gaan er midden in staan of liggen….vooral Japanners en Chinezen…..

Het was vandaag een heerlijke zeer zonnige dag, 27 graden, maar met heel veel wind, mistralachtig….en dat was jammer….maar alles beter als regen……ja toch???

Kijk we zouden nog wel een leuke terug reis willen, even hier en daar langs maar het weer is in het midden van Frankrijk ook niet goed dus blijven we nog maar even hier hangen…..geen straf…..

Tot zover maar weer, groetjes en een fijne avond,

Marion.

De kerk van Oppede……waarom plak je die hoog tegen een rots……ik snap dat niet helemaal….

6 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd Marion, met je pensioengerechtigde leeftijd, ik moet nog 1 jaar wachten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een verschillende baantjes ,niet handig voor je aanvullende pensioen of je moet dat particulier hebben opgebouwd .

    Gr Jan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen ik begon met werken was er pas pensioenplicht vanaf je 25e…..je kreeg AOW gelijk met je echtgenoot…die van mij is 6 jaar ouder….toen ik kinderen kreeg was er nog geen kinderopvang dat waren mijn ouders, dus geen fulltime time baan….misschien begrijp je het nu….en idd ik krijg geen pensioen alleen AOW…

      Verwijderen
  3. Hé duizendpoot! Have fun! Beaucoup de plaisir! Salut ton Cher. 🫶

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn hè, geld krijgen en dan mogen doen wat je graag wilt. Veel plezier nog in Frankrijk.

    BeantwoordenVerwijderen