woensdag 5 april 2023

Lentekriebels......wie heeft er last van?

 

Lentekriebels, daar is veel over te doen en dat begrijp ik ook wel. Ik denk zelf dat je seksuele voorlichting niet aan een leraar of lerares moet overlaten maar het gewoon thuis al vroeg bespreekbaar moet maken. Soms kun je spelenderwijs meer bereiken dan je denkt....en ook al weten je kinderen alles over sex, voorbehoedsmiddelen, ja of nee zeggen....het blijven pubers die ook dingen willen en moeten uitproberen.

Ik had 47 jaar geleden ook erg veel last van lentekriebels....ja, ik ben namelijk op 7 april 1976 in de trouwauto gestapt om mij voor altijd met mijn lief in de echt te laten verbinden.
Natuurlijk gingen wij niet in een huwelijksbootje, dan worden we  zeeziek, en aangezien we allebei bij de Ford garage werkten was een trouwauto gauw gevonden. Mijn lieve ome Riekus, tevens onze baas, stelde zijn auto voor als trouwauto en hij was zelf de chauffeur. Hoe leuk was dat......nou heel leuk....
Wij moesten die dag wel veel kilometers maken dus het was fijn dat we met zo'n mooie amerikaanse auto waren, een Ford Monarch.......Mijn a.s. echtgenoot, die altijd hongerig was, had zelfs een paar broodjes meegenomen voor onderweg...........
Ik woonde in Andijk en mijn lief in  Wognum....we trouwden in het gemeentehuis van Andijk en in de katholieke kerk van Wognum. Foto's werden gemaakt in Medemblik.... Ja, wel omslachtig maar dat moest wel zo want ik had geen geloof en kwam dus nooit in de kerk van Andijk.
Gelukkig had de pastoor van Wognum zijn hand over zijn hart gestreken en mochten we trouwen. Ik stond op een achterafje tijdens de ceremonie toen mijn lief de hosti kreeg.
Het waren toen nog echt andere tijden......nu zou dat toch echt anders gaan.....
Na de plechtigheden hadden we een feest in Blokker in de Nadorst en zo reden wij dus als bruidspaar door heel West-Friesland.

Vrijdag 7 april a.s. zijn wij dus 47 getrouwd en het leuke is onze buren ook. Wij zijn namelijk op de dezelfde dag getrouwd in hetzelfde jaar en hadden bijna allebei het feest in de Nadorst. Helaas voor onze buren was de Nadorst vol anders had ik ze al veel eerder ontmoet. Toen we pas in Wognum naast hun kwamen wonen gingen we meestal op onze beider trouwdag  op stap met de kinderen, heel gezellig. Nu gaan we met z'n viertjes lekker eten bij de Griek in Hoorn. Zo leuk om het samen te vieren.
Als we straks 50 jaar getrouwd zijn, nou dan komen we vast in de krant.......
En zo komt het dat ik ieder jaar last heb van lentekriebels, en dat voelt nog steeds FIJN.

Wens jullie een mooie zonnige dag, en wees maar blij met lentekriebels...
Bij ons duurt het al 47 jaar.....
groetjes, Marion.










4 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd! Ik wens jullie nog vele jaren samen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk! Van harte vast, het is nog niet de 7e, samen gezellig o stap is leuk! 😀🥳

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alvast gefeliciteerd 🍰🍰🎉💐

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd. Wat een leuke foto’s en een mooi verhaal. Wij zijn ook in 1976 getrouwd, maar dan op 10 september.

    BeantwoordenVerwijderen