donderdag 13 april 2023

Je suis en Bourgogne……..


 Het rijdende huis staat in Chagny in de streek Bourgogne. Het weer is redelijk, vrij fris eigenlijk maar wel droog en dat is mooi.
Ieder jaar stoppen wij wel voor een paar dagen in de Bourgogne want we willen wel weten of de druivenstokken weer van start gaan na de winter. Wel je kan zien dat het voorjaar hier ook laat is want er zitten bijna nog geen beginsels aan de druivenstokken. Het is echt Innie-Minnie…..zo klein. De wijnboeren zijn al wel druk met opbinden van het kleine stammetje dus dan heb ik ook alle vertrouwen. Ja toch? Het gewas wat eigenlijk al volop zou moeten bloeien, het koolzaad, begint hier al wel goed te bloeien….je ziet hier en daar al wel mooie gele velden, eigenlijk net als onze tulpenvelden.

De kersen bloesem doet het al prima, mooi doorkijkje op de kerktoren van Meursault……
Vond even verder nog een mooie bloesem boom middenin een wijnveld….
Hier ze je de druiven stronken op de voorgrond….kaal….nog niets te zien……Maar die boom, ja die staat volop in bloei. Vroege kersen komen eraan, eind mei kun je die al eten……wel zuur van smaak.
Verder wat boodschapjes gedaan want morgen hebben we weer een Reisdag om met het programma We Zijn Er Bijna te spreken. 
Als het allemaal gaat zoals het hoort te gaan komen we eind van de middag aan in de Provence…..ik hoop ook dat het daar wat aangenamer is qua temperatuur want nu hebben we nog truien, lange broeken en sokken en dichte schoenen aan. Ik wil slippers en knie broeken en topjes en zwemmen……en misschien in het zonnetje zitten……ik heb goede hoop dat het gaat lukken.
Ik hou jullie op de hoogte.
Voor nu was dit het, fijne dag,
Groetjes, Marion.

Met een deurtje, net gevangen met mijn camera…




6 opmerkingen:

  1. Goede reis je hebt in ieder geval veel leuks te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel plezier! Blog maar lekker veel, want ik vind je reisverhalen heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker genieten , mooie weer komt er aan☀️

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hou de warmte alsjeblieft daar ,hier hebben we geen behoefte aan de hittegolven laat het maar mooi herfst blijven het hele jaar veel rustiger zonder gegil en lawaai van mensen buiten in de
    Gr Piet .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Veel plezier liefjes! Eindelijk weer lekker op pad.

    BeantwoordenVerwijderen