zondag 26 maart 2023

Patchie-dag bij Marja......

 

Nee, een veld vol is het niet geworden maar uit de workshop zijn er wel 3 tulpen geboren.....
Kijk hoe leuk en passend bij het voorjaar.....was een hele leuke workshop gister bij Marja. Eerst even heerlijk met elkaar gekletst over van alles en nog wat, nou dan weet je het wel met 6 vrouwen.....Ook gingen we elkaars werk bekijken. Greet haar mandjes quilt is af en heel mooi geworden. Zaterdag a.s. zal ze hem op de regio-dag laten zien. Ook Marja had een affo in een hele mooie blauwe kleurstelling en die zal ook zaterdag te bewonderen zijn. 
Dit alles onder het genot van koffie, thee en natuurlijk wat lekkers......
En zo was het alweer lunchtijd....en dat was toch een heerlijke salade die Marja op tafel zette..
Ik mag hem met jullie delen, het is een recept uit een krant van al wat langer geleden...
Het is een salade met een naam...

Salade van het leven....

Benodigdheden {4 tot 6 personen}

  1. 4 stronken witlof
  2. 1 zoete appel
  3. 4 hardgekookte eieren
  4. 1 prei
  5. 1 gare biet 250 gram gerookte kipfilet
  6. croutons
  7. geraspte kaas  { bijv. Parmezaanse}
  8. citroensap naar smaak
  9. 3 eetlepels yoghurt
  10. 1 eetlepel mayonaise wat peper en zout en 2 eetlep. vloeibare honing
  11. Eventueel Breekbrood erbij of een Turks brood, heel lekker met roomboter en kruidenboter
werkwijze..........
kook de eieren en snijd ze in vieren
snij de kip, appel, witlof, biet en prei fijn
maak een dressing van de yoghurt, honing, mayonaise, peper en zout en citroensap
meng de kip met de groente in een ruime kom
serveer de dressing, de kaas en de croutons apart of meng het er op het laatste moment door heen

Waarom "salade van het leven...

Het aardse van de biet houdt je met 2 benen op de grond
Het bittertje van de lof herinnert je aan moeilijke tijden of momenten
Het zoetje van de appel en de honing herinnert je aan de liefde in je leven
De scherpte van de prei houdt je scherp
Het zuurtje van de yoghurt en de citroen houdt je alert
Het ei zal je kracht en energie geven
De kip in de salade houdt je levendig
De smaken van peper, zout en geraspte kaas geven pit aan het leven 
De croutons geven je iets om in te bijten

Wat een mooi verhaal bij een heerlijke salade.

Na deze bovenstaande heerlijke lunch gingen we aan de workshop beginnen. We gingen voor de tulpen, leuk om te maken en je hebt een zo een bosje bij elkaar wat weken kan blijven staan.

Bij thuiskomst was er ook nog gezellige post op de deurmat gevallen.....ja, de Simply Vintage...wat vind ik dit toch een mooi blad.....

Greet had ook nog wat gevonden bij een kringloopwinkel, een heel dik boek gevuld met het weekblad de BEATRIJS uit 1950!

Zo leuk om door te bladeren......

Dit was weer een gezellige zaterdag meiden, tot volgende zaterdag bij de regio-dag, die belooft ook heel gezellig te worden.

Vandaag hebben wij ook nog een leuk uitstapje...mijn zwager en schoonzus waren in oktober 40 jaar getrouwd en ter ere daarvan worden zij door de Blaauwe familie getrakteerd op een etentje en wel bij 
d' Oude Veiling in Zwaag. Verheug mij erop.....

Fijne zondag allemaal....groetjes, Marion.






 





1 opmerking:

  1. Wat een lekkere salade lijkt me dat. Het recept zal ik bewaren, want ik wil hem wel eens maken. Je tulpen zijn mooi geworden hoor.

    BeantwoordenVerwijderen