zondag 28 augustus 2022

Smoorheet, Blafheet, Snikheet…..hoe heet is het eigenlijk?????

 

Het rijdende huis wilde de eerste 2 nachtjes graag in Luxemburg stad blijven….dat is gewoon een leuke afstand vanaf huis om te rijden, een kleine 500 km. Dus genoeg voor de 1e dag. Helaas bij aankomst bleek de camping V O L  te zijn…..Wij komen daar al meer dan 45 jaar en dit is ons nog nooit overkomen.
Maar de reden was helemaal absurd…..het kwam namelijk door Corona, nou ja oké, veel mensen zijn na Corona gaan kamperen en met de huidige toestanden op Schiphol is daar wel wat voor te zeggen…..Het kwam ook door de Oorlog in Oekraïne, nou jaaaa…hoe verzin je het….en het kwam ook door personeelstekort…..en die kan ik begrijpen….Al die bedrijven die personeelsgebrek hebben kunnen de werknemers nu terug vinden op Camping Kockelscheuer ….daar zijn ze nu aan het vakantie vieren.
Wat moesten we toen? Gelukkig beschikken we over een aantal boeken met campings erin dus er was al gauw een camping gevonden net over de Franse grens, in Thillot, een echte Municipal camping a la de jaren 70….Voldeed prima voor een nachtje….Daarna zijn we doorgereden naar de Bourgogne streek vanwaar uit we kunnen gaan kiezen welke kant we op zullen gaan. Het kunnen de Alpen worden, of de Pyreneeen, alles is nog mogelijk en de weersvoorspelling is de baas. Ja, we gaan toch echt geen week in de regen staan, dat begrijpen jullie toch wel. Misschien een dag met wat regen dat is te overzien want op het moment is het hier nog 30 graden om 9 uur ‘s avonds…..Blafheet, en dat is ook ‘s nachts.
We hebben last van een luxe probleem…..heb ik ook een keer wat…
Wat doe je zoal met deze hitte…..nou niet veel…
Ik heb 2 zeer dikke boeken mee, de laatste 2 delen van de reizigers serie van Gabaldon…..ik ben zoet, mij niet bellen….of….

Ja, jullie zien het goed, een breiwerkje van een stel baby stokjes……er komen weer wat babietjes aan en een paar leuke sokjes  vinden de ouders altijd leuk. Ik heb 3 bollen mee, dus 8 paar stokjes moet haalbaar zijn. Ik heb alleen 1 probleem, door de artrose in mijn handen gaan mijn vingers slapen en dan moet ik even stoppen met breien, geen probleem, dan ga ik lezen….probleem opgelost.

Maar er was nog wat leuks te zien hier in de Bourgogne streek….
Je gelooft het niet want het is nog augustus maar……
Le Vendange est commencer…
De druivenpluk is begonnen, extreem vroeg ……

Dikke trossen druiven zitten eraan, vooral  witte want hier wordt heel veel witte bourgogne wijn gemaakt

De druivenplanten zien nog redelijk groen, ondanks de hitte en de droogte…..een druif kan daar goed tegen, hij heeft niet veel nodig….
Maar hier en daar zien de struiken al behoorlijk bruin…Voor ons was de pluk een kadootje om te zien, wat een reuring brengt dat teweeg…..Volgens mij hebben ze hier geen last van personeelstekort want er stonden gewoon reisbussen tussen de druiven waar de plukkers mee werden gebracht.

Vanmorgen ben ik ook nog bij een hele speciale bakker geweest, het was zuiver toeval….Deze bakker, ik schatte hem ongeveer 40 jaar, had van een oud pand zijn werkplaats en winkel gemaakt en bakte daar de meest aparte broden. Heel apart voor de Fransen want eigenlijk is hun baquette hun heilig. Ik had een half stuk van een soort stokbrood dat er van binnen grauw uitzag maar heerlijk smaakte en natuurlijk een baquette, ook wij vinden die heel lekker.
Dit was mijn snikhete zondag in de Bourgogne, blafheet, of zelfs smoorheet, maar morgen zien we wel weer verder.
Welterusten voor straks,
Groetjes, Marion.

Mijn 1e deur van deze vakantie…..
Een prachtig exemplaar….waar kun je hem vinden? In Beaune, vlakbij die heerlijke bakker.









2 opmerkingen:

  1. Jeetje dat is nog heter dan Italië, daar koelde het in de avond wel af naar zo'n 23 graden. Maar wij zaten natuurlijk dicht bij de kust. Niks voor jou zo heet. Wat leuk de druivenpluk trouwens. Geinig ook de 70's camping. En een hippe bakker, die durft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bokheet heb je ook nog trouwens 😆

    BeantwoordenVerwijderen