zondag 21 augustus 2022

Het gaat weer eens over eten......

Vaak eindig ik met een deurtje nu beginnen we met een deurtje....een prachtige voordeur, gewoon te vinden in Twisk. Hier in West-Friesland vind je best nog goed bewaarde prachtige voordeuren. Er staan hier ook nog wel oude boerderijen met zo'n prachtige deur.

Maar ik heb nog een lekker recept voor jullie.
Ik ben fan van het programma Binnenstebuiten, dat komt iedere avond op tv, wel vroeg, ongeveer 7 uur, maar ik neem het gewoon op en kijk wanneer ik tijd heb.
Omdat ik het zo doe keek ik vorige week een aflevering van april, ja, echt waar, en daar maakte Ramon Brugman, dat is een kok, een heerlijk gerecht.
Hij maakte eerst zelf gnocchi, nu kan je dat ook kant en klaar kopen, maar je kan ook een pasta naar keuze gebruiken. Het recept gaat eigenlijk om de pasta saus, en deze is dit keer niet met tomaten gemaakt.


Het is makkelijk en lekker, en ook redelijk snel gemaakt, als je gnocchi koopt en niet zelf maakt.
Veel plezier met deze maaltijd maken en eet smakelijk.

En zo is het vandaag alweer zondag, de dagen vliegen om terwijl ik eigenlijk niet zo veel beleef. Afgelopen week werd onze jongste dochter Marloes, alweer 38, waar blijft de tijd.....Toen zij werd geboren was het ook een snikhete zomer, 1984.....Zij is op 17 augustus geboren en die dag ervoor op 16 augustus werd er hier in Hoorn in het ziekenhuis een spontane vierling geboren. Heel bijzonder was dat en dat kwam ook in de krant....
Gelukkig kreeg ik er maar 1...pfff, dat was al heel hard werken.....Ze zeggen dat je dat vergeet, nou ik niet hoor.....

Hier samen op de schoolfoto met haar zus Marieke, zij 4 jaar oud en Marieke bijna 8 jaar oud. Het is en blijft een gezellige meid met veel plezier in haar leven, dat zag je toen al....nu is ze een trotse moeder van 2 jongetjes, die ze in haar uppie groot brengt en dat doet ze heel goed. 
Nu ik zo naar onze oudste dochter kijk zie ik meteen gelijkenis met haar oudste zoon, die is nu 10 en lijkt nu heel erg op zijn moeder van toen, grappig....
Ik heb nog een leuk plaatje....
Wij keken afgelopen week naar het programma van Janny en Andre die met een bootje door Amsterdam gingen varen en daarna naar Volendam. Daar gingen ze op de foto.....nou zo'n foto heb ik ook..


Ik kijk een beetje zielig want ik wilde die klompen niet aan.......4 jaar ben ik hier.....toch wel geinig...

Aankomende week staat een beetje in het teken van waar gaan we heen met het rijdende huis....de kinderen weer naar school, de grijze hoofdjes weer op pad. We kunnen nog, wie weet is volgend jaar ons geld wel op, zou zomaar kunnen met de huidige inflatie en de hoge prijzen...Ik wacht dat allemaal niet af, wij gaan gewoon en zien dan wel verder......

Goed, bij deze een fijne zondag en ik sluit af met een deurtje....
een boerderij deur....






3 opmerkingen:

  1. Gezellige post en alvast fijne vakantie 😊👍🦋

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk die oude foto's. Ik zie ook dat Ilay op mij lijkt. En ik ben ook trots op Marloes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Veel plezier straks met je rijdende huis.

    BeantwoordenVerwijderen