zondag 23 januari 2022

Een dagje met mijn Patchie-vriendinnen.......

Gister had ik , toch een beetje onverwachts, mijn quiltvriendinnen bij mij thuis. We hadden al een tijd geleden afgesproken om een patchiedagje te doen met elkaar en dan zou Anneke de gastvrouw zijn. Helaas moest Anneke verstek laten gaan want die ging donderdag onverwachts op stap met 2 ziekenbroeders en de ambulance. Ja, dat kan zomaar gebeuren. Gelukkig is ze inmiddels al weer thuis maar het gastvrouw probleem moest even worden opgelost. Geen nood, we doen het gewoon in Wognum, een appje gestuurd en zo stonden ze gister om 10 uur bij mij op de stoep.
Gezellig, de koffie en de thee waren gezet en daarbij kwam een heerlijke punt appeltaart met slagroom.
Zo, de dag was begonnen of zoals Jeroen Meus altijd zegt:
We zijn vertrokken......
Even lekker kletsen met elkaar over de afgelopen tijd, met weer een lockdown. Ellen en Ellen, ja we hebben er 2, die werken nog dus die hebben er best last van. Wij, de pensionado, kunnen lekker los gaan met onze hobby, dat is wel een voordeel als je een hobby hebt. Ik heb ook best veel gemaakt de laatste tijd, heerlijk....
Greet had een prachtige top mee, die ze even in elkaar had gezet....ja letterlijk even...ze had er haast mee en daarom was het zo leuk om te maken....grappig toch?
Ellen, uit Alkmaar had nog aardig wat tijdschriften meegenomen, dus die konden we inkijken en eventueel overnemen. En zo verstreek de tijd naar 13.00 uur. Tijd voor de lunch, want we zouden ook nog een workshopje doen in de middag. 
Heel lief, het workshopje nam Ellen uit Bovenkarspel voor haar rekening, kon ze zich nog even inleven als regioleidster......die functie heeft ze pas neergelegd.

De lunch, wat had ik voor lekkers gemaakt.....
Nou, pindasoep en een Thaise loempia, jammie..........
De pindasoep viel heel erg in de smaak, dus hier het recept...




Het is niet moeilijk en heel lekker.

Maar toen ging ik die loempias maken......dat was nog een dingetje, want die moest ik vouwen van Filo deeg. Ik weet niet of een van jullie dat wel eens heeft gebruikt, ik denk dat ik het nooit meer ga gebruiken.....wat een hel....grrrrrrrrrr...
Ze waren erg lekker dus hier komt het recept, maar ik denk dat ik ze de volgende keer met bladerdeeg maak of een heel dun pannenkoekje.....




Ik zou zeggen leef je uit en ik hoop dat ze lekker smaken. Ik moest een nieuw pakje filodeeg halen omdat de flapjes allemaal scheurden. Ik had Roberta dit recept zien maken op de TV en alles ging zo gemakkelijk.....wie weet monteren ze alle mislukkingen er wel uit....ja, dat kan toch....

Na de maaltijd gingen we aan de slag met de workshop.....
We gingen een potje met inhoud maken van all over stof....Een leuk klein werkje en we kregen nog een piep klein potje kado ook. Gewoon even lekker priegelen onder het genot van een lekker watertje, water met munt en uitgeperste limoen.

Ik ben ook nog een kastje rijker geworden, een borduurgaren kastje, echt zo mooi...
Ellen uit Alkmaar had deze te koop en nu staat hij bij mij....heel blij mee...
Kijk dit is het kastje en toen deed ik hem open.....

Verrassing ....in ieder laadje zat gewoon nog borduurgaren......

En dit staat op de zijkant.....
Er is wel een klein mankementje maar daar ga ik even mee naar mijn vriend Wout, die heeft vast een oplossing. Mijn lief heeft alleen verstand van auto's dus als die het op moet lossen heeft mijn kastje straks wielen en een gaspedaal, dus maar niet.

Het was een gezellige dag en we hopen dat Anneke er de volgende keer weer gewoon bij is. Nu moet ze even rustig aan doen maar ze gelukkig wel weer thuis.

Fijne zondag, groetjes, Marion.















 

4 opmerkingen:

  1. Leuke dag, zie het voor me😀. Ben reuze benieuwd wat voor werkje Ellen voor jullie had. Dat is nog niet af?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was zeker weer gezellig 😀😀

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk samen gezellig quilten en lekker gegeten............liefs. Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb het niet af want ik was de gastvrouw en had weer veel te vertellen zoals gewoonlijk...hahaha

    BeantwoordenVerwijderen